În 2005, "cormoranii" au făcut o mutare surprinzătoare pe piața transferurilor, achiziționându-l pe Pepe Reina, cel care avea să rămână pe Anfield până în 2014. Transferul a surprins, în condițiile în care între buturile lui Liverpool se afla deja Dudek, nimeni altul decât portarul care, prin paradele sale, a adus trofeul Champions League în 2005, după finala istorică de la Istanbul.
Polonezului i s-a transmis că nu va mai fi prima opțiune, însă Rafa Benitez i-a interzis să se transfere la Koln, de unde avea o ofertă tentantă, pentru că Liverpool nu avea o rezervă importantă pentru ibericul nou-venit. Această atitudine a antrenorului a generat furia lui Dudek, după cum acesta a recunoscut.
"Pepe Reina este un om deosebit, dar tot nu înțeleg cum Rafa Benitez a ales să transfere un alt portar când eu eram în cea mai bună formă a carierei.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 5 ORE
Eu aveam o ofertă de la Koln și, cu câteva zile înainte de închiderea ferestrei de transferuri, m-a sunat cineva de acolo și m-a întrebat de ce nu le mai răspunde Rafa Benitez la telefon. Eu am rămas surprins, am crezut că totul era rezolvat și voi pleca. A doua zi la antrenament, eram foarte nervos.
Rafa Benitez mi-a explicat că nu poate fi de acord cu transferul pentru că are nevoie de un portar bun de rezervă, în cazul în care Reina se accidentează. În acel moment am vrut să îi dau un pumn în figură. Aveam gândul ăsta, mă gândeam că dacă îl lovesc, mă va lăsa să plec”, a declarat Jerzy Dudek, conform MundoDeportivo.
După doi ani în care a fost rezerva lui Reina, Dudek a primit în cele din urmă acceptul oficialilor clubului să plece la Real Madrid, unde știa că va avea șanse la fel de mici să apere, în condițiile în care între buturile grupării blanco se afla legendarul Iker Casillas.

Dudek i-a criticat în ultima perioadă pe Ronaldo și Messi

Dudek și-a făcut în ultima perioadă un renume de om care vine cu declarații care generează controverse. Ajuns la Madrid, polonezul a avut prilejul de a-l cunoaște bine pe Ronaldo, care, deși i-a lăsat o impresie fantastică din punct de vedere fotbalistic, nu l-a convins din punct de vedere uman.
"Cristiano Ronaldo este arogant, dar este un jucător foarte bun. Este egocentric, similar cu Raul din acest punct de vedere, dar incredibil de ambițios și cu o mentalitate de câștigător. Ar prefera ca echipa să câștige cu 2-1 datorită golurilor lui decât formația să se impună cu 5-0, dar să înscrie alții", a spus Dudek de curând.
Dudek a venit la Madrid într-o perioadă în care Barcelona domina de o manieră categorică fotbalul european. Real a câștigat în cei patru ani petrecuți de polonez pe Bernabeu un singur titlu, suferind două dintre cele mai mari înfrângeri din istoria clubului în fața marii rivale: 0-5 pe Camp Nou și 2-6 pe Bernabeu.
Nici măcar venirea lui Mourinho nu a echilibrat situația, mulți trăind cu impresia că portughezul și-a construit o tactică din a încerca să evolueze cât mai dur în fața grupării blaugrana, pentru a-i intimida pe Messi&Co. Nimic mai fals, susține fostul portar, care dezvăluie că rivalii erau extrem de provocatori, iar jucătorii Realului nu făceau altceva decât să răspundă.
"El a fost fals și provocator (n.r. Messi). De altfel, asta a fost Barcelona în perioada lui Guardiola. Au crezut că sunt mai deștepți și că pot provoca fără să se întâmple nimic. Uneori au dus această tactică la perfecțiune. Acest lucru ne-a rănit foarte mult, pe noi ca echipă, dar și pe Mourinho. Messi i-a provocat mereu pe Pepe și Ramos, nimeni nu și-ar putea imagina că un tip atât de liniștit cum pare Lionel poate să aibă o asemenea atitudine", a mai spus Dudek.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828133.jpg
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 8 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20