”Mă aflu în lumea fotbalului de destulă vreme ca să știu că antrenorii au o dată de expirare. Când ai rezultate slabe, este normal ca antrenorul să plece. Am luat o decizie responsabilă și ne-am gândit că o schimbare ar fi bună”, declara atunci Pochettino.
Într-un articol publicat pe The Athletic, Oliver Kay povestește despre circumstanțele similiare dintre situația lui Pochettino de la Espanyol și cea de la Tottenham.
https://i.eurosport.com/2019/11/20/2720727.jpg
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31

Pochettino, plecare dureroasă de la Espanyol

Cu doar câteva luni înainte de plecare, Pochettino era dorit de Real Madrid, însă după un start slab de sezon, argentinianul nu mai avea job. Pochettino a decis cu inima, nu a luat decizia rațională, și-a ignorat soția și a crezut că poate evita dezastrul care avea să urmeze. Asta se întâmpla în noiembrie 2012, când a plecat de la Espanyol. Șapte ani mai târziu, istoria se repetă pentru Pochettino, de data aceasta la Tottenham. Acum nu a mai existat o conferință de presă dramatică, ci doar un comunicat de 208 cuvinte al clubului.
Pochettino a vorbit despre experiența de la Espanyol în cartea sa, Brave New World: ”Ajunsesem să pierdem orice noțiune romantică despre club. Devii deziluzionat când vezi că viziunea ta, fotbalul ca vehicul pentru idei și valori, nu este împărtășită de restul. Exista un sentiment de oboseală comună, atât din partea mea cât și a celor din jurul meu. Erau niște oameni nefericiți. Era nevoie de o figură nouă”.
https://i.eurosport.com/2019/05/24/2595141.jpg

Stilul lui Pochettino are valabilitate redusă

Pochettino avea nevoie la rândul său nevoie de o provocare nouă iar Southampton a fost destinația perfectă. Era un risc – nu știa engleză aproape deloc – însă a fost un succes până la urmă. A energizat o echipă nou promovată, a ajutat la dezvoltarea unor jucători cheie și a urcat echipa în clasament considerabil. A mers apoi la Tottenham, unde a progresat din nou de la an la și a transformat cu totul clubul până când într-un final, entuziasmul s-a risipit și aici. Viziunea a devenit neclară, Pochettino deziluzionat din nou iar exact ca la Espanyol, sentimentul era că jucătorii au nevoie de o figură nouă.
Este exact genul de lucru care se întâmplă cu un anume tip de antrenori. Jose Mourinho la Chelsea, Real Madrid și Manchester United. Jurgen Klopp la Borussia Dortmund. Antonio Conte la Juventus și chiar Guardiola la Barcelona. Aceștia sunt antrenori care cer foarte multă energie, intensitate și investiție emoțională din partea jucătorilor iar acest lucru se resimte într-un final.
Pochettino și-a încheiat mandatul la Tottenham ca un om obosit, care mult prea des spre finalul mandatului aducea aminte mai degrabă a Mourinho la conferințele de presă.
https://i.eurosport.com/2019/04/03/2557861.jpg

Ce urmează pentru Poch?

Bayern ar fi destinația evidentă, mai ales că postul este liber acum. Kovac a fost dat afară mai devreme luna aceasta și deși Flick a avut un debut promițător pe bancă, conducerea bavarezilor îl admiră pe Pochettino. Singurele rețineri pe care le au în privința sa, conform informațiilor The Athletic, sunt legate de capacitatea sa de a învăța rapid și dacă își va aduce propriul staff.
Pochettino la Bayern ar fi o poveste care ar răspunde unei întrebări cheie. Dacă până acum, Poch s-a descurcat excelent la echipe cu bugete restrânse dar și cu așteptări reduse, ce va face când va avea acces la un buget considerabil mai mare dar și la obiective cu mult mai pretențioase?
O altă variantă pentru argentinian ar putea fi PSG, unde a evoluat ca fotbalist timp de doi ani și jumătate. Conducerea lui PSG îl apreciază, la fel și cea a lui Juventus. Iar la Real Madrid, care a fost interesată de serviciile sale în vara lui 2018, ușa pare să fie mereu deschisă.
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38