Sosit pe Old Trafford în vara anului 1998, Yorke a avut nevoie de un singur sezon ca să intre în istoria lui United. Atacantul a contribuit semnificativ la faimoasa "triplă" din urmă cu 21 de ani, când "diavolii roșii" au cucerit titlul în Premier League, trofeul UEFA Champions League și Cupa Angliei.
Invitat la ultimul podcast al lui Manchester United, Yorke a povestit un moment rar întâlnit în fotbal. După acea performanță fabuloasă, fostul atacant din Premier League l-a întrebat pe Sir Alex Ferguson dacă își poate lua un an de pauză, în care să primească totuși salariul. Reacția managerului scoțian a fost rememorată de Yorke:
"Ce puteam să fac mai mult decât să câștig "tripla"? Mă aflam la un nivel înalt, era aproape incredibil. Am intrat în biroul managerului (n.r. - Sir Alex Ferguson) și l-am întrebat: 'Ce vom face acum? După performanță reușită nu ne-a mai rămas nimic de făcut. Pot să-mi iau o pauză de un an din fotbal, dar să fiu plătit? Voi reveni alături de echipă în următorul an'. Sincer, nu știu cum mi-a trecut așa ceva prin minte. Putea să-mi spună doar să ies din cameră, lucru pe care l-a și făcut. Știam că nu voi primi un răspuns pozitiv, dar a meritat să încerc.", a povestit Dwight Yorke, pentru podcastul lui Manchester United.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 23 MINUTE

Yorke, de 3 ori campion în Premier League cu Manchester United

Dwight Yorke a evoluat la Manchester United în perioada 1998-2002, în care a reușit să câștige 6 trofee: 3 titluri în Premier League, o Ligă a Campionilor, o Cupă a Angliei și o Cupă Intercontinentală. De-a lungul carierei, Yorke a mai jucat pentru Aston Villa, Blackburn Rovers, Birmingham, Sydney FC și Sunderland.
În acea stagiune fantastică (1998/1999), Yorke a format un parteneriat extraordinar cu Andy Cole în atacul lui United, reușind să înscrie 29 de goluri în 51 de apariții, în toate competițiile.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 3 ORE
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 3 ORE