Arsenal a ajuns la 6 meciuri la rând fără victorie pe teren propriu în toate competițiile. Din 1995 nu s-a mai întâmplat așa ceva (George Graham era antrenorul "tunarilor", și seria fără succese pe propriul teren era de 8 partide consecutive). Ljungberg a fost soluția de avarie, după ce Emery a distrus echipa, însă nici fosta glorie a lui Arsenal nu a adus revirimentul dorit.
Contra lui City, Arsenal a arătat mai rău ca niciodată. A tras un singur șut pe poartă, în secunda 35, pentru ca apoi doar mila "cetățenilor" să păstreze scorul în limite acceptabile. Împotriva unui adversar puternic, "tunarii" au arătat mai slabi ca niciodată, iar conducerea trebuie să ia urgent niște decizii.

Ljungberg, fără personalitate în vestiarul lui Arsenal

Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
ACUM 16 ORE
Chris Sutton, fostul mare atacant, este de părere că Ljungberg nu are autoritatea necesară pentru a se impune într-un vestiar lipsit de încredere și îi sfătuiește pe șefii londonezilor să aducă un tehnician cu CV, capabil să gestioneze astfel de situații.
"Manchester City a fost crudă încă din startul meciului. Știm cu toții că atunci când City e în formă e nemiloasă. Dar meciul a fost mult prea ușor, chiar și așa. Unde e pasiunea jucătorilor lui Arsenal? S-au tot pus întrebări despre Ljungberg ca antrenor. A demonstrat că echipa arată mai rău decât sub comanda lui Emery. Trebuie să se ia decizii repede și să îl înlocuiască. Freddie e ca un iepure în lumina farurilor de mașină. Trebuie să aducă pe cineva care să fie respectat în vestiar, cineva care să știe să se impună. Poate că City a jucat foarte bine, dar Arsenal nu avea voie să arate atât de rău", a spus fostul mare atacant, Chris Sutton, pentru BBC.
Le-am spus celor din board, trebuie să ia o decizie. Eu sunt aici să ajut, dar trebuie să se ia o hotărâre definitivă: fie rămân și mi se dă credit, fie aduc pe altcineva | Freddie Ljungberg, după eșecul cu City
Arsenal este pe locul 9 în Premier League, la egală distanță de locul 4 și de primul loc care retrogradează (7 puncte). După 17 runde, "tunarii" au golaveraj negativ: 24-27.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
17/05/2022 LA 07:49