Jordan Pickford l-a accidentat grav pe Virgil van Dijk în debutul meciului dintre Everton și Liverpool, încheiat 2-2, în etapa a 5-a din Premier League.
Portarul lui Everton a avut o ieșire necontrolată în minutul 5, în încercarea disperată de a-l bloca pe Van Dijk. Pickford l-a lovit puternic în genunchi, iar uriașul fundaș al "cormoranilor" a rămas întins pe gazon.
Tușierul a considerat că Van Dijk se afla în poziție de offside - fază discutată pe larg în presa britanică -, fără să ia vreo decizie asupra faultului lui Pickford. Tehnologia VAR a intervenit apoi pentru a analiza faza offside-ului, însă nu și pe cea a intrării dure a portarului lui Everton.
Fotbal
Thibaut Courtois, desemnat cel mai bun goalkeeper din lume! Cum arată top 7 portari ai momentului
17/02/2022 LA 12:59
În cele din urmă, fundașul lui Liverpool a avut nevoie de operație, având probleme mari la ligamentele genunchiului, și va lipsi tot sezonul.
Ederson nu consideră că Pickford trebuie blamat pentru acea intrare, astfel de lucruri neavând un caracter intenționat. Portarul brazilian a fost el însuși victimă acum două sezoane, când Mane l-a accidentat destul de serios, fără să vrea.
"În primul rând și cred că acest lucru e cel mai important, nu cred că vreun jucător intră pe teren cu gândul să își accidenteze vreun adversar. E vorba de fracțiuni de secundă în care iei o decizie. Din nefericire, acea intrare a lui Pickford la Van Dijk s-a transformat într-o accidentare serioasă. Dar e parte din fotbal, câteodată se întâmplă și astfel de întâmplări nefericite. Oricare dintre noi ar putea păți o chestie similară", a spus Ederson înainte de confruntarea cu Liverpool.

Ederson, înainte de City Liverpool: Absențele lor nu constituie un avantaj pentru noi

Ederson nu consideră că absența lui Van Dijk va cântări decisiv în economia partidei de mâine. E adevărat, olandezul era stâlpul apărării și dădea multă siguranță prin prezența sa pe teren, însă campioana Angliei e o formație completă, cu o bancă valoroasă.
Trupa lui Klopp e puternică în toate compartimentele și să te consideri cu un avantaj din start, pentru una sau două absențe, ar fi o mare greșeală, crede portarul brazilian.
"Van Dijk era cel mai bun jucător defensiv al lor, da. Și Fabinho înțeleg că are probleme, a jucat și el foarte bine ca fundaș central. Dar nu trebuie să uităm că Liverpool are jucători foarte buni pe toate posturile. Absențele lor nu vor reprezenta un mare dezavantaj. Noi nu ne focusăm pe absențe, suntem concentrați să învingem echipa Liverpool, evoluând ca echipă", a mai spus Ederson.
Manchester City - Liverpool, derbyul ultimilor ani din punct de vedere al ambițiilor pentru titlu, se joacă duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
Klopp, decizie ce naşte polemici. Pe cine a adus în stafful său, la Liverpool
08/12/2021 LA 12:48