Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ei sunt cei 4 nominalizați la premiul pentru "Cel mai bun manager din Premier League"

Cosmin Cioboata

Publicat 07/08/2020 la 19:49 GMT+3

Sezonul 2019/2020 din Premier League, transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport, s-a încheiat cu succesul lui Liverpool.

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool

Credit imagine: SID

"Cormoranii" au oprit seceta de 30 de ani și și-au trecut în palmares prestigiosul trofeu. Acum, englezii se pregătesc să ofere premiul pentru "Cel mai bun manager al stagiunii", iar pe lista scurtă se numără 4 nume: Jurgen Klopp, Frank Lampard, Brendan Rodgers și Chris Wilder.
Evident, Jurgen Klopp pornește ca principal favorit să câștige premiul, în timp ce Chris Wilder reprezintă marea surpriză de pe listă. Managerul lui Sheffield United a fost preferat înaintea lui Pep Guardiola, unul dintre antrenorii de top din fotbalul modern. Explicația oficialilor din Premier League ar fi că Wilder a reușit să ducă o echipă proaspăt promovată aproape de locurile europene.
"Săbiile" au încheiat stagiunea pe locul 9, la numai 5 puncte depărtare de TOP 6. Chiar dacă Sheffield a redus considerabil motoarele după reluarea fotbalului, parcursul impresionant din prima parte a sezonului n-a rămas neobservat. Trupa lui Wilder a câștigat 14 meciuri și a obținut 12 remize de-a lungul stagiunii.
Multă lume se aștepta ca Sheffield să lupte pentru evitarea retrogradării, însă trupa lui Chris Wilder și-a fixat locul în prima parte a clasamentului, visând chiar la un loc în cupele europene.

"Cel mai bun manager din Premier League" | Klopp, Lampard, Rodgers și Wilder, pe lista scurtă

Alături de Klopp și Wilder, pe lista scurtă pentru premiul de "Cel mai bun manager din Premier League" se află și Frank Lampard, omul care a reușit s-o califice pe Chelsea în UEFA Champions League cu un lot extrem de tânăr. Clubul de pe Stamford Bridge a avut interdicție la transferuri vara trecută, motiv pentru care Lampard a fost nevoit să folosească jucătorii rămași din sezonul precedent, dar și să promoveze mai mulți fotbaliști de la academie.
Fostul internațional i-a adus la prima echipă pe Mason Mount, Tammy Abraham, Fikayo Tomori, Billy Gilmour și Reece James, iar prestațiile lor n-au dezamăgit deloc. Chelsea a bifat un sezon excelent, reușind să încheie pe locul 4, cu 20 de victorii și 69 de goluri marcate - locul al treilea în ambele ierarhii.

"Cel mai bun manager din Premier League" | Pep Guardiola, marele absent de pe listă

Ultimul manager trecut pe listă este Brendan Rodgers, cel care a ratat pe final de sezon calificarea în grupele UEFA Champions League, pe banca lui Leicester. În ciuda parcursului modest de după restart, "vulpile" au propus un fotbal spectaculos până în momentul întreruperii fotbalului, reușind să câștige, per total, 18 partide și să încheie la egalitate în alte 8. În plus, Leicester se poate mândri cu golgheterul sezonului - Jamie Vardy (23 de goluri).
Cu siguranță, marea absență de pe listă este Pep Guardiola, câștigătorul premiului de anul trecut. Managerul spaniol a pierdut cursa pentru titlu în fața lui Liverpool, terminând pe locul 2, la 18 puncte în spatele "cormoranilor". De asemenea, nici Ole Gunnar Solskjaer nu se află printre candidați, în ciuda faptului că a reușit s-o califice pe Manchester United în Champions League. "Diavolii roșii" au încheiat sezonul pe locul 3, cu 26 de victorii, 3 remize și 9 înfrângeri.
Lista scurtă pentru premiul de "Cel mai bun manager din Premier League", în sezonul 2019/2020:
  • Jurgen Klopp (Liverpool)
  • Frank Lampard (Chelsea)
  • Brendan Rodgers (Leicester)
  • Chris Wilder (Sheffield United)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo