Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emoții pentru fanii lui Liverpool. Cluburile votează astăzi unde se va disputa derby-ul cu Everton

Sebastian Ujica

Publicat 01/06/2020 la 07:41 GMT+3

Cluburile din Premier League vor avea o nouă ședință astăzi la care se va vota dacă anumite partide vor avea loc pe teren neutru.

Derby-ul dintre Everton și Liverpool se poate disputa la Birmingham sau Londra

Credit imagine: Eurosport

Toate cele 20 de cluburi din Premier League vor discuta astăzi într-o videoconferință despre unul dintre subiectele importante legate de reînceperea sezonului: disputarea partidelor pe teren neutru.
Conform celor de la Mirror, se va lua o decizie în principiu înainte să aibă loc întâlnirea de joi la care vor participa și oficiali ai Premier League.

Cluburile votează

Majoritatea cluburilor își doresc ca partidele rămase de disputat să se joace așa cum erau programate, "acasă" și în "deplasare". Însă Mark Roberts de la poliția din South Yorkshire, cel mai important reprezentant al poliției în relația cu fotbal, dorește ca 12 dintre partidele cu riscuri să aibă loc pe terenuri neutre. Mai exact, toate derby-urile și partidele la care Liverpool ar putea să câștige titlul.
Motivul principal pentru care există dorința aceasta, ca meciurile să se dispute pe terenuri neutre, e legată de riscul ridicat ca fanii să se strângă la stadion. Însă mai multe cluburi sunt împotriva acestei soluții, în special cele aflate în zona periculoasă a clasamentului.
Cei de la Liverpool au argumentat la rândul lor că nu există nimic care să sugereze că fanii se vor strânge la stadionul Anfield sau la Goodison, când va avea loc duelul dintre Everton și Liverpool. Iar cei de la Liverpool au parte de susținerea reprezentantului poliției din Liverpool, Andy Cooke. Poliția din Merseyside a emis vineri un comunicat prin care a anunțat că nu au obiecții pentru ca partida dintre Everton și Liverpool să se dispute pe Goodison.
Acel meci dintre rivale poate fi cel care îi aduce titlul lui Liverpool, în condițiile în care Manchester City va juca mai devreme cu 3 zile cu Arsenal. Liverpool are nevoie de 6 puncte câștigate în duelul cu Man City pentru a deveni matematic campioană. Dacă se va vota pentru folosirea arenelor neutru, derby-ul dintre Everton și Liverpool se va disputa fie la Birmingham, fie la Londra.
You Say We Play
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo