Toate cele 20 de cluburi din Premier League vor discuta astăzi într-o videoconferință despre unul dintre subiectele importante legate de reînceperea sezonului: disputarea partidelor pe teren neutru.
Conform celor de la Mirror, se va lua o decizie în principiu înainte să aibă loc întâlnirea de joi la care vor participa și oficiali ai Premier League.

Cluburile votează

Premier League
Arsenal, transfer de 140 de milioane € pentru un titlu istoric. Înlocuitor pentru accidentatul Jesus
ACUM 21 ORE
Majoritatea cluburilor își doresc ca partidele rămase de disputat să se joace așa cum erau programate, "acasă" și în "deplasare". Însă Mark Roberts de la poliția din South Yorkshire, cel mai important reprezentant al poliției în relația cu fotbal, dorește ca 12 dintre partidele cu riscuri să aibă loc pe terenuri neutre. Mai exact, toate derby-urile și partidele la care Liverpool ar putea să câștige titlul.
Motivul principal pentru care există dorința aceasta, ca meciurile să se dispute pe terenuri neutre, e legată de riscul ridicat ca fanii să se strângă la stadion. Însă mai multe cluburi sunt împotriva acestei soluții, în special cele aflate în zona periculoasă a clasamentului.
Cei de la Liverpool au argumentat la rândul lor că nu există nimic care să sugereze că fanii se vor strânge la stadionul Anfield sau la Goodison, când va avea loc duelul dintre Everton și Liverpool. Iar cei de la Liverpool au parte de susținerea reprezentantului poliției din Liverpool, Andy Cooke. Poliția din Merseyside a emis vineri un comunicat prin care a anunțat că nu au obiecții pentru ca partida dintre Everton și Liverpool să se dispute pe Goodison.
Acel meci dintre rivale poate fi cel care îi aduce titlul lui Liverpool, în condițiile în care Manchester City va juca mai devreme cu 3 zile cu Arsenal. Liverpool are nevoie de 6 puncte câștigate în duelul cu Man City pentru a deveni matematic campioană. Dacă se va vota pentru folosirea arenelor neutru, derby-ul dintre Everton și Liverpool se va disputa fie la Birmingham, fie la Londra.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
IERI LA 20:02
Cupa Mondială FIFA
Japonezul care nu mai vrea să audă de fotbal după eliminarea de la Cupa Mondială! "Îmi trebuie timp"
06/12/2022 LA 14:09