Dacă Serie A și La Liga au anunțat că suspendă competiția de la începutul săptămânii, Premier League urma să se dispute conform programării inițiale. Doar îmbolnăvirile lui Arteta (antrenorul lui Arsenal) și a lui Hudson Odoi (Chelsea) i-au determinat pe britanici să organizeze vineri o ședință de urgență, în care s-a decis să nu se mai joace fotbal până în weekendul 3-5 aprilie.
Conform lui Ogbonna, oficialii Premier League au dat dovadă de iresponsabilitate: în condițiile în care Arteta și Odoi nu ar fi fost testați pozitiv, partidele s-ar fi jucat, punând în pericol sănătatea tuturor celor implicați.
"Parcă așteptau să moară cineva înainte să ia măsuri. Sunt fericit și ușurat că totul a fost suspendat, inclusiv ligile mici. Parcă s-a vrut să se ignore această problemă atât de serioasă", a dezvăluit Ogbonna în Corriere della Sera.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
Născut în Italia, epicentrul coronavirus în Europa, Ogbonna a fost în tot acest timp conectat la problemele din țara sa natală. În "Cizmă" există 17.660 de cazuri, 1266 de pacienți decedând, după cum arată ultimele cifre oficiale, de sâmbătă. În UK, cifrele nu sunt nici pe departe atât de îngrijorătoare, doar 798 de oameni fiind testați pozitiv cu virusul COVID-19 (11 decese). În consecință, britanicii au considerat că sunt oarecum ocoliți de flagel, o atitudine profund greșită, conform lui Ogbonna.
"Nu e vorba doar de fotbal, ci de modul în care englezii privesc întreaga problemă. Nu par că au realizat pericolul reprezentat de coronavirus și faptul că poate fi transmis în doar câteva secunde de interacțiune cu cineva. Eu încă nu am fost testat, e o altă dovadă că totul aici e tratat foarte superficial", a mai spus fundașul lui West Ham.

West Ham militează pentru anularea Premier League din cauza coronavirus

Karren Brady, vicepreședinta lui West Ham, are o poziție fermă în legătură cu posibila reluare a Premier League. Oficialul "ciocănarilor" consideră că sezonul nu va putea fi reluat, riscurile fiind prea mari.
West Ham a militat de la început pentru întreruperea Premier League, iar Karren consideră că suspendarea ar trebui prelungită, fără a se mai dori terminarea sezonului, în contextul în care riscurile sunt prea mari.
"Toate competițiile de fotbal din Anglia trebuie anulate, iar sezonul să fie declarat nul. Jucătorii nu mai pot evolua în siguranță, nu are cum să continue campionatul. Premier League speră că această întrerupere de trei săptămâni să rezolve din lucruri, dar pot să spun că așa ceva e doar un vis. Cine știe unde s-ar fi ajuns dacă nu întrerupeam campionatele din acest weekend? Singura variantă de bun simț e ca întregul sezon să se întrerupă acum definitiv, iar rezultatele să nu se ia în considerare", a spus oficialul londonezilor, citată de Sky Sports.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Premier League, distrusă de Omicron. Bilanț horror: dublul recordului negativ, depășit
21/12/2021 LA 06:29
Premier League
După Aubameyang, Arteta a intrat în conflict cu un alt jucător de la Arsenal
15/12/2021 LA 12:13