Ajuns pe Etihad în 2016, conștient că la Barcelona nu are șanse să joace, fundașul de 19 ani se va întoarce la clubul care l-a format. Guardiola spera să îl convingă să semneze prelungirea scadentă în vară, dar apărătorul e de neînduplecat.
Potrivit Daily Mail, mutarea va avea loc încă din iarnă, formația blaugrana fiind dispusă să ofere 15 milioane de euro pentru a-l avea sub comandă cât mai repede, în condițiile în care Pique s-a accidentat și a lăsat o gaură mare în apărare. Ronald Koeman spera să îl poată transfera pe Depay, în perioada de mercato din iarnă, dar mutarea se va amâna cel mai probabil pentru la vară, în funcție de ce va alege Messi. Depay nu va fi adus în iarnă și pentru că există o incertitudine la nivel de bancă tehnică, Xavi urmând a fi noul antrenor, dacă alegerile pentru președinția clubului vor fi câștigate de marele favorit, Victor Font. Ca atare, cei care asigură interimatul pe Camp Nou vor să îl aducă pe Garcia, un fotbalist intrat în atenția catalanilor de mai multe luni.

Eric Garcia vrea neapărat la Barcleona. Șanse minime să joace la City

Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Anul trecut, Eric Garcia a prins neașteptat de multe meciuri în tricoul lui Manchester City, Guardiola, mentorul său, dorind să îl intergreze în planul de viitor al echipei. În subsidiar, Pep voia să îi ofere suficiente minute și pentru că fotbalistul era nemulțumit de statutul său, iar finalul contractului se apropia, fără ca spaniolul să își pună semnătura pe o nouă înțelegere. Asta în ciuda eforturilor clubului englez, care i-a făcut mai multe oferte.
În vară, s-a aflat și de ce apărătorul spaniol refuză oferta de prelungire a vicecampioanei din Premier League. Barcelona, formația sa de suflet, îl curta intens, catalanii promițându-i postul de titular.
La City a ajuns în această vară Ruben Dias, care a devenit punct fix în echipă, astfel că pentru postul de fundaș central stânga se vor lupta Ake și Laporte. Ca atare, Eric Garcia știe că nu va primi foarte multe șanse, chiar dacă a fost titular și cu Porto, în Champions League, și în deplasarea de la West Ham.
Eforturile lui Guardiola și ale lui City de a-l convinge pe jucător să rămână pe Etihad sunt în van, deciziza fiind deja luată: Eric Garcia se va întoarce la Barcelona. Fie în ianuarie, contra unei sume de bani, fie în vară, sub formă de jucător liber de contract.
"Sunt foarte fericit cu jocul lui Eric. Știu că a vrut să plece, dar în cele din urmă a rămas și poate îl putem seduce să-și prelungească înțelegerea cu noi. Este un jucător care este foarte stabil în toate planurile și suntem încântați să putem conta pe el", a spus Pep, după disputa cu Porto, din Champions League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut
18/11/2022 LA 16:26