În această iarnă, Eriksen a revenit în Premier League, după ce Inter l-a lăsat să plece liber de contract, din cauza faptului că regulile din Serie A nu îi permit unui jucător care a avut probleme cardiace să evolueze.
Danezul a primit asigurări din partea medicilor că e în afara oricărui pericol și poate juca din nou, astfel că a semnat cu Brentford, până în vară (cu opțiunea de a prelungi pe încă un an). Aseară, mijlocașul a evoluat în prima sa partidă de după problemele medicale, un amical cu Southend. Eriksen s-a descurcat excelent, reușind chiar o pasă de gol, semn că nu și-a pierdut din calități, chiar dacă nu a mai jucat de mult.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31
Revenirea pe teren a fost una simbolică, în contextul în care ieri Eriksen a împlinit 30 de ani.
CITEȘTE ȘI:
CHAMPIONS LEAGUE REVINE! COTELE LA CÂȘTIGAREA TROFEULUI, ÎNAINTE DE TURUL OPTIMILOR

Un meci oficial, foarte aproape pentru Eriksen

Într-un interviu acordat pentru BBC, Eriksen a vorbit despre momentele din timpul partidei de la turneul final. "Au fost câteva luni dure, dar sunt fericit unde mă sunt acum. Am revăzut imaginile, încă e ciudat să le privesc. La început, în primele zile, nu le-am văzut, evident. Voiam să le văd, dar în același timp nu voiam. Acum, privind înapoi, mă gândesc că sunt aici și că nu e nevoie să le văd.
Îmi amintesc tot, mai puțin cele cinci minute. Mi s-a spus după că au fost cinci minute, dar îmi amintesc tot. Aruncarea de la margine, mingea lovind genunchiul meu, iar apoi nu știu ce s-a întâmplat. M-am trezit cu oameni în jurul meu, simțind o presiune în piept, încercând să îmi recapăt respirația.
În ambulanța am auzit pe cineva care a spus cât timp am fost inconștient. Din punctul meu de vedere, am avut ghinion într-un loc norocos. În primul rând, nu îmi doresc ca cineva să treacă prin ce am trecut eu. Niciodată nu am crezut că mi se poate întâmpla mie. Oamenii din jurul meu au acționat foarte repede, doctorii care m-au salvat. Le sunt recunoscător că au fost acolo", a spus Eriksen.
După opt luni de la meciul Danemarca-Finlanda, Christian Eriksen este foarte aproape să își facă revenirea pe terenul de fotbal într-un meci oficial. Acesta s-a antrenat în ultimele luni, având ca obiectiv principal condiția sa fizică, iar acum speră să o ajute pe Brentford în lupta pentru salvarea de la retrogradare.
"Nu e departe momentul revenirii. E dificil să spui o dată sau să spui când se va întâmpla. Va fi ceva special să pot reveni pe teren și să joc într-un meci din nou, după șapte sau opt luni. În primul rând, am vrut să îmi revin din punct de vedere fizic, iar în al doilea rând voi încerca să îi ajut să rămână unde se află și să rămână în Premier League.
Vreau să le arăt cât de recunoscător pentru minutele pe care le voi juca și pentru șansa de a putea reveni pe terenul de fotbal. Voi face tot ce pot pentru a îi ajuta să rămână în PremierLeague.", a mai spus Eriksen.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
27/05/2022 LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38