În 2019, Jordan Henderson (29 de ani) a câștigat trei trofee alături de Liverpool - Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor. El a depășit și borna de 50 de meciuri la echipa națională a Angliei, fiind un jucător de bază în echipa lui Gareth Southgate care s-a calificat la EURO 2020 și a încheiat pe locul al treilea Liga Națiunilor. Toate aceste performanțe au dus la desemnarea căpitanului lui Liverpool cel mai bun jucător englez al anului, o performanță impresionantă.
Deși mijlocașul lui Klopp nu iese foarte des în față prin prestațiile sale, dacă ne raportăm strict la cifrele ofensive, ceea ce face pe teren e impresionant și asigură siguranță și liniște echipei. Cu siguranță unul dintre cei mai underrated jucători din lume, Henderson a fost văzut de multe ori drept veriga slabă într-un mecanism aproape perfect. Doar că modul în care a reușit să crească englezul de 29 de ani sub comanda lui Klopp a impresionat o serie de specialiști.
Coleg cu Hendo în sezonul 2014-2015, Rickie Lambert a vorbit la superlativ despre fostul său coleg, căruia i-a prevăzut o carieră glorioasă încă de la început.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
"Hendo e briliant, îl iubesc, este un profesionist desăvârșit. Am fost mereu un admirator al lui Jordan. De prima oară când l-am văzut m-a impresionat: tehnic superb, o mentalitate grozavă și un fizic de atlet", a spus Lambert pentru siteul oficial al lui Liverpool.
https://i.eurosport.com/2015/03/07/1430358.jpg

Comparație între Steven Gerrard și Jordan Henderson

Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool.
Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce stafful tehnic își dorește. Poate fi un mijlocaș box to box, dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume.
"A fost greu pentru el la început pentru că a moștenit rolul lui Stevie G, dar cred că, per-total, s-a descurcat minunat. A ținut mereu capul jos, a fost mereu modest, dar întotdeauna s-a dezvoltat. A devenit mai bun, mai puternic, mai determinat", a mai spus Lambert.
Următorul meci în care Henderson are ocazia să strălucească va avea loc sâmbătă. Liverpool se deplasează la Norwich, într-o partidă ce va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 19:30.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12