Bruno Fernandes a fost probabil cel mai norocos jucător de pe teren, portughezul beneficiind de două ori de arbitrajul video în victoria cu 1-0 a lui Manchester United.
Arbitrul David Coote acordase inițial penalty pentru WBA la începutul reprizei secunde după ce Fernandes a părut să îl faulteze pe Conor Gallagher însă centralul s-a răzgândit după ce a urmărit reluările la marginea terenului. Totuși, imaginile par să arate cum Bruno îl lovește direct în picior pe adversar, chiar dacă arbitrii susțin că portughezul a lovit mingea.
Câteva minute mai târziu, Coote a acordat penalty pentru Manchester United în urma unui henț comis de Semi Ajayi. Mai mult, după ce Bruno Fernandes a ratat, lovitura a fost repetată pentru că Sam Johnstone, portarul lui WBA crescut de United, nu și-a păstrat picioarele pe linia porții. Fernandes a transformat fără probleme al doilea penalty.
Premier League
Oficialii lui United s-au pus de acord: acesta va fi transferul anului 2022 în fotbal
10/10/2021 LA 10:05
”Este o decizie rușinoasă. Cu cât ne uităm mai mult, cu atât este mai clar că a fost penatly. Este atât de clar. Nu pentru asta a fost introdus VAR-ul”, a afirmat Rio Ferdinand.
”VAR nu ar fi trebuit să se implice. Nu este o greșeală flagrantă a arbitrului iar VAR a pus presiune pe central prin faptul că l-a rugat să se uite pe reluări. Este un fault clar iar decizia inițială era corectă”, a declarat fostul arbitru Peter Walton.

Bruno Fernandes, expert în penalty-uri

Fernandes a marat de 19 ori în 34 de meciuri pentru Manchester United până acum iar 12 dintre aceste reușite au venit de la 11 metri de când portughezul a fost desemnat cel responsabil de executarea loviturilor de departajare în februarie 2020.
Portughezul de 26 de ani a ratat o singură dată pentru United, în meciul cu Newcastle de luna trecută. Astfel, Fernandes l-a depășit pe legendarul Dennis Irwin privind numărul de goluri marcate din penalty-uri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Valentin Mihăilă, spre Premier League! Un mare antrenor l-a pus în fruntea listei de achiziții
09/10/2021 LA 16:45
Premier League
Începe noua eră "Newcastle": primul jucător contactat de miliardarii din Premier League
09/10/2021 LA 09:26