Noua variantă a COVID-19, Omicron, face ravagii în Marea Britanie. 11 meciuri au fost deja amânate din cauza coronavirus, iar mâine Premier League va organiza o ședință de urgență pentru a lua în calcul ce trebuie făcut pentru a se stopa numărul uriaș de cazuri în rândul fotbaliștilor.
Situația din Anglia, la nivel de fotbal în primele 3 ligi, e dramatică, asta și în contextul în care doar 68% dintre jucători au vaccinul făcut. În Serie A, de exemplu, unde nu s-a amânat vreo partidă, 98% dintre fotbaliști sunt imunizați.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
TOP 10 JUCĂTORI DIN PREMIER LEAGUE CU CEL MAI BUN RAPORT MINUTE PER GOL

Klopp nu transferă jucători nevaccinați

Rezistența e mare în Regat, 25% dintre fotbaliști refuzând total să se vaccineze, dar e posibil ca aceștia să fie constrânși să o facă, în scurt timp. Cluburile se gândesc să le taie salariile celor care nu au vaccinul făcut și se îmbolnăvesc de COVID-19, în timp ce Klopp, un partizan al imunizării, a dezvăluit că echipa sa nu va transfera jucători care sunt nevaccinați.
"Cred că vaccinul va fi decisiv, cu siguranță, atunci când ne gândim la politica de transferuri. Dacă un jucător care vine nu ar fi vaccinat ar reprezenta un pericol pentru noi toți. Știu că nimeni nu își pune problema astfel. Își spune "e decizia mea, nu e ca și cum nu îmi pasă de ceilalți". Dar cam asta înseamnă, în contextul dat", a spus Klopp, citat de The Telehraph.
Liverpool și Wolverhampton sunt singurele formații din Premier League care au toți jucătorii vaccinați. În acest moment, Van Dijk, Curtis Jones și Fabinho au ieșit pozitivi la COVID-19, deși nu prezintă vreun simptom.
Ieri, s-a speculat că și căpitanul Jordan Henderson ar fi ieșit pozitiv la testele de ieri, dar informația nu a fost deocamdată confirmată.
Liverpool ar trebui să joace azi, de la 18:30, derbyul cu Tottenham, la Londra, dar, având în vedere ce s-a întâmplat în această săptămână în Premier League, nimeni nu poate garanta că disputa va avea loc.
Să spună cineva fără pregătire medicală că vaccinul nu e bun e ca și cum ar veni cineva de pe stradă să mă învețe pe mine cum să joc fotbal | Mo Salah, cel mai în formă jucător din Premier League
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53