Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Eu 1, Gerrard 0". Mesajul jucătorului care a câștigat un singur trofeu: titlul în Premier League

Cosmin Cioboata

Publicat 13/05/2020 la 11:07 GMT+3

Luke Chadwick (39 ani) a rememorat ziua în care a devenit campion în Premier League, alături de Manchester United, realizând o comparație între el și Steven Gerrad, legendarul căpitan al lui Liverpool care n-a reușit să câștige trofeul mult visat.

Cu Gerrard pe teren, Liverpool a pierdut dramatic titlul din 2014

Credit imagine: Getty Images

Chadwick a bifat 15 apariții în sezonul 2000/2001, îndeajuns cât să primească prestigioasa medalie, pe care orice jucător ar fi mândru s-o obțină. Fostul mijlocaș s-a mai aflat în lotul "diavolilor roșii" în alte două stagiuni victorioase (1999/2000 și 2002/2003), însă a prins prea puține minute ca să fie trecut pe lista campionilor.
În ciuda carierei sale modeste în care a evoluat în mare parte la echipe din ligile inferioare, Chadwick are în palmares trofeul pe care Gerrard s-a luptat 17 ani să-l cucerească în tricoul lui Liverpool, însă fără succes.
În prezent antrenor de copii și juniori, Chadwick a postat un mesaj pe contul de Twitter în care a reamintit de performanța sa. Deși a câștigat trofeul care îi lipsește lui Gerrard, fostul mijlocaș de la United este conștient că meritele sale sunt extrem de limitate, ținând cont de diferența dintre el și fotbalistul emblematic de pe Anfield.
Chadwick 1, Gerrard 0. Multă lume îmi reamintește acest lucru și, de cele mai multe ori, nu îmi dau seama dacă reprezintă un compliment sau o insultă. Sunt perfect conștient că nu am jucat un rol uriaș când am câștigat titlul, dar mă simt extrem de onorat și mândru că s-a întâmplat. Eu am fost doar un călător, în timp ce Gerrard a fost un superstar. Cu toate acetea, încă îmi iubesc călătoria. | Luke Chadwick

Gerrard, 9 trofee în tricoul lui Liverpool

După 5 ani în care a fost folosit sporadic de Ferguson la Manchester United, Chadwick a jucat pentru West Ham, Stoke City, Norwich, Milton Keys Dons, Cambridge United și Soham Town Rangers. Trofeul Premier League din 2001 rămâne singurul obținut de Chadwick în cariera sa, încheiată în urmă cu 4 ani.
La polul opus, Steven Gerrard a avut o carieră impresionantă, reușind să câștige 9 trofee pe Anfield în perioada 1998-2015. Cu siguranță, trofeul UEFA Champions League din 2005 rămâne cea mai mare performanță a lui Gerrard. Fostul căpitan al "cormoranilor" s-a aflat aproape să câștige titlul în Premier League de mai multe ori, ultima ocazie fiind în sezonul 2013/2014, când Liverpool a scăpat trofeul printre degete în ultimele 3 etape.
Player's Cut - miercuri, 13 mai
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo