PA Sport

Everton, gata să-și schimbe antrenorul! Favoritul principal s-a aflat în vară pe lista Barcelonei

Everton, gata să-și schimbe antrenorul! Favoritul principal s-a aflat în vară pe lista Barcelonei

09/10/2019 la 12:17Actualizare 09/10/2019 la 13:47

Marco Silva este aproape de despărțirea de Everton, după începutul slab de sezon. Erik ten Hag este principalul antrenor dorit de conducerea clubului din Premier League, care n-a mai câștigat de cinci etape în campionat.

Directorul sportiv Marcelo Brands a declarat că Everton va lua în considerare schimbarea antrenorului Marco Silva. Portughezul de 42 de ani se află pe banca echipei din vara lui 2018, dar jocul echipei sale n-a impresionat în debutul noului sezon.

Erik ten Hag este principalul favorit care îi poate lua locul lui Marco Silva. Ten Hag se află în acest moment la Ajax, echipă cu care a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League în sezonul anterior. Antrenorul olandez s-a aflat și pe lista Barcelonei în această vară, însă negocierile nu s-au concretizat.

Erik ten Hag (Ajax Amsterdam)

Ten Hag: "Sunt fericit la Ajax! Nu mă gândesc să plec."

În luna mai, Ten Hag recunoștea public că nu are de gând să plece de la Ajax Amsterdam, deși cluburi precum Barcelona și Chelsea erau interesate în aducerea sa pe banca tehnică.

"Este o onoare să fiu dorit de cluburi mari ca Barcelona, Bayern și Chelsea. Totuși, am contract cu Ajax și sunt fericit aici. Nu am întâmpinat nicio problemă și mă gândesc la viitorul meu aici. Nu iau în considerare o desărțire.", a declarat antrenorul olandez.

Ajax i-a oferit un nou contract lui Erik ten Hag după sezonul precedent, în care a câștigat toate cele trei trofee interne și aproape a calificat echipa în finala UEFA Champions League. Cu toate acestea, directorul sportiv al lui Everton a declarat că reînnoirea contractului cu campioana Olandei nu va afecta eventualele negocieri ale englezilor cu Ten Hag.

Dominic Calvert-Lewin of Everton (obscured) celebrates after scoring his team's first goal with team mates during the Premier League match between AFC Bournemouth and Everton FC at Vitality Stadium on September 15, 2019 in Bournemouth, United Kingdom.

Patru înfrângeri consecutive în Premier League

Cu Marco Silva pe bancă, Everton a terminat pe locul opt în sezonul trecut din Premier League. În ultimul meci din actualul sezon, Everton a pierdut pe terenul lui Burnley (1-0).

Everton a investit enorm în această vară și a adus multe nume noi la echipă. Moise Kean (27,5 milioane de euro), Alex Iwobi (30,4 milioane de euro), Jean-Philippe Gbamin (25 milioane de euro) și Fabian Delph (9,5 milioane de euro) sunt doar câțiva dintre jucătorii aduși recent la echipă. Mai mult, Andre Gomes a fost transferat definitiv de la Barcelona, în schimbul a 25 milioane de euro. În ciuda eforturilor financiare, Everton se află în acest moment sub linia retrogradării.