Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Everton - Liverpool 0-0. Titlul, ca și adjudecat, dar Mane&Co au învins în 1 din ultimele 5 meciuri

Cristian Mihală

Actualizat 21/06/2020 la 23:44 GMT+3

Everton şi Liverpool au terminat la egalitate, scor 0-0, o partidă dominată din punct de vedere al posesiei de trupa lui Klopp. Pe final, gazdele au avut două mari ocazii de a da lovitura, însă norocul a fost de partea "cormoranilor".

Sadio Mane, în Everton - Liverpool 0-0

Credit imagine: Getty Images

Fără victorie în Merseyside Derby de 10 ani, trupa lui Ancelotti spera să profite de absenețele lui Robertson (accidentat) și Salah (doar rezervă, după ce a acuzat dureri la antrenamentele din ultimele zile). Totuși, "caramelele" au părut apăsate de renumele rivalei și au fost mult mai rezervați, cel puțin în prima repriză. A rezultat un fotbal destul de puțin plăcut ochiului, în care Liverpool a dominat, dar fără a se apropia decisiv de poarta lui Pickford.
În startul partidei, Sadio Mane a uitat că jucătorii au hotărât să îngenuncheze, alăturându-se mişcării #BlackLivesMatter, şi a oferit o imagine amuzantă.
Nerăbdarea lui Mane s-a tradus într-o atitudine excelentă, el fiind unul dintre cei mai activi jucători ai lui Klopp în prima repriză. Senegalezul a fost extrem de disciplinat şi pe faza defensivă, dincolo de raidurile din atac.

A doua repriză a salvat derbyul Everton - Liverpool

În a doua parte, formațiile au început să se desfacă mai mult, odată cu trecerea timpului, iar ocaziile au apărut, la ambele porți.
Faza meciului a avut loc în minutul 80, când, după o incursiune superbă a lui Richarlison, pe partea stângă, Calvert-Lewin a trimis spre poartă cu un călcâi superb. Alisson a avut un reflex superb şi a reuşit să respingă, dar mingea a ajuns la Tom Davies. Mijlocaşul "caramelelor" a şutat la colţul lung, dar bara i-a salvat pe oaspeţi de un gol la capătul unei faze superbe
picture

Bară Everton

La două minute, Richarlison a avut din nou şansa să dea marea lovitură. Brazilianul care a spus că din punctul lui de vedere a preluat superb încă o dată, l-a întors pe Lovren, dar a preferat să şuteze din unghi, în locul unei pase. Mingea a fost scoasă de Alisson, care a demonstrat încă o dată că e printre cei mai buni portari din lume.
În prelungiri, Liverpool a beneficiat de o lovitură liberă din poziție ideală, însă Fabinho a încercat să își asume el responsabilitatea execuției, deși toți îl așteptau pe specialistul Alexander-Arnold. Brazilianul nu a bătut rău, dar mingea a fost respinsă de Pickford în corner și meciul s-a încheiat 0-0.
Everton rămâne cu dezamăgirea celei de-a patra partide la rând în care nu marchează, pe teren propriu, contra marii rivale. În 2015, "caramelele" înscriau pentru ultima oară în poarta lui Liverpool, într-un meci disputat pe Goodison Park.
Liverpool este lider detașat în Premier League: formația lui Klopp are 23 de puncte avans față de locul secund, ocupat de Manchester City, care are și un meci mai puțin disputat. Runda viitoare, miercuri, "cormoranii" primesc vizita lui Crystal Palace, iar apoi vor avea șansa să câștige titlul chiar pe terenul formației lui Guardiola.
Chiar dacă titlul e ca și adjudecat, pentru Liverpool nu sunt semne bune: trupa lui Klopp a câștigat un singur meci din ultimele 5 jucate, în toate competițiile.

Rezultatele etapei în Premier League

Norwich - Southampton 0-3
Tottenham - Manchester United 1-1
Watford - Leicester 1-1
Brighton - Arsenal 2-1
West Ham - Wolves 0-2
Bournemouth - Crystal Palace 0-2
Newcastle - Sheffield United 3-0
Aston Villa - Chelsea 1-2
Everton - Liverpool 0-0
A mai rămas de jucat din etapa 30:
Manchester City - Burnley (luni, de la 22:00, pe Eurosport 1)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo