Premier League revine pe 17 iunie, în direct la Eurosport 1, iar Liverpool va avea șansa istorică să cucerească titlul după o pauză de 30 de ani.
Cel mai puternic campionat din lume a stabilit ca sezonul să se reia pe 17 iunie, cu restanțele Aston Villa - Sheffield United și Manchester City - Arsenal. Dacă formația lui Guardiola pierde această partidă, Liverpool are șansa să se încoroneze campioană cu o victorie, în următoarea etapă. În acest moment, diferența dintre primele două clasate în Premier League este de 25 de puncte.
Inițial, oficialii Ligii se temeau că fanii unor echipe ar putea să vină la stadion oricum, chiar dacă partidele se vor disputa cu porțile închise, pentru a-și ovaționa favoriții înainte de meci, dar și pe durata acestuia, din afara arenei. Astfel, a fost luată în calcul disputarea derby-ului Merseyside pe un stadion din alt oraș.
Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
IERI LA 05:26

Derby-ul Everton - Liverpool are șanse mari să se joace pe Goodison Park

În ciuda faptului că derby-ul Merseyside prezintă un risc uriaș, se pare că autoritățile locale nu se vor opune disputării acestuia conform programului inițial: pe Goodison Park.
Autoritățile consideră că îi vor putea convinge pe fanii celor două echipe să rămână acasă, departe de stadionul lui Everton. Mai mult, primarul orașului a făcut și o declarație în acest sens:
"Nu mă voi opune disputării meciurilor pe terenul celor două cluburi din oraș. Mă refer atât la derby-ul de pe Goodison Park, cât și la partidele de pe Anfield. Poliția din Merseyside și-a anunțat susținerea în această privință, urmând să asigure distanțarea socială în timpul meciului."

Premier League revine: Tottenham - Arsenal, în afara Londrei?

O altă partidă văzută cu un factor de risc ridicat din cauza posibilității adunării fanilor la arenă este derbyul nordului Londrei. Mai ales că, după ce City a fost suspendată de UEFA și nu va avea voie să joace în cupele europene în următoarele două sezoane, locul 5 din Anglia va duce foarte probabil în preliminariile Ligii Campionilor (dacă TAS nu întoarce decizia forului continental privind suspendarea "cetățenilor").
Primarul Londrei a vorbit deja despre teama că lucrurile ar putea scăpa de sub control la Tottenham - Arsenal, astfel că există posibilitatea ca disputa să nu aibă loc în Londra, deși ambele formații sunt din capitala Angliei.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
IERI LA 04:52
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
17/05/2022 LA 08:22