Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Everton va cere 70 de milioane de € pentru Moise Kean, atacantul care a impresionat la PSG

Nicu Savin

Publicat 19/02/2021 la 14:41 GMT+2

PSG va dori în vară să îl transfere definitiv pe Moise Kean, fotbalist care evoluează în acest sezon în capitala Franței fiind împrumutat de la Everton. Oficialii de pe Goodison Park vor cere însă o sumă uriașă în schimbul atacantului italian.

Moise Kean - Barcellona-PSG - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Moise Kean face un sezon foarte bun la PSG, acolo unde este împrumutat de Everton. Italianul cu origini ivoriene a reușit să se impună la vicecampioana Europei, deși lotul parizienilor este împânzit cu jucători de valoare în zona ofensivă.
Kean a jucat 29 de meciuri în toate competițiile în această stagiune, marcând 16 goluri, multe dintre ele decisive în anumite partide. Ca urmare, cota sa a crescut enorm, iar Everton își freacă mâinile de bucurie, deoarece în vară s-ar putea alege cu o sumă uriașă de pe urma fotbalistului, care mai are contract cu formația de pe Goodison Park până în 2024.
Fabrizio Romano, jurnalistul italian specializat în zona de mercato, susține că Everton va solicita 60-70 de milioane de € pentru Kean, pe care PSG ar vrea să-l transfere definitiv în vară. Parizienii au prima opțiune de cumpărare pentru atacant, dar cu siguranță vor mai fi și alte cluburi interesate.
Dacă tranzacția se va face în condițiile impuse de Everton, "caramelele" ar realiza un profit de 42,5 milioane de €, deoarece l-au cumpărat pe Kean în 2019 de la Juventus pentru 27,5 milioane de €.
Moise Kean - Juventus Turin

Moise Kean:"Juventus va fi mereu în inima mea"

Moise Kean a fost crescut la Juventus și a jucat în sezonul 2018-2019 pentru torinezi, dar apoi a fost cedat la Everton. În Premier League, atacantul nu s-a adaptat prea bine și a reușit doar 4 goluri în 37 de partide jucate în sezonul precedent în toate competițiile.
După împrumutul la PSG, Kean a explodat și are un sezon excelent în capitala Franței, unde spune că se simte extraordinar: "Da, la Paris mă descurc foarte bine, suntem un grup magnific, toată lumea m-a primit bine, staff-ul m-a urmărit în fiecare zi și m-a ajutat să-mi îmbunătățesc evoluțiile."
Chiar dacă a plecat de la Juventus, Kean a spus că formația din Piemont îi va rămâne întotdeauna aproape de suflet: "Nu o voi uita niciodată pe Juventus. Este echipa la care am debutat și va fi mereu în inima mea. Mă uit mereu la meciurile lor."
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo