Marcel Brands a ajuns alături de managerul Marco Silva pe Goodison Park iar echipa din Londra l-a adus pe Mario Husillos alături de Manuel Pellegrini pentru a se ocupa de transferurile clubului.
Aceste numiri au reprezentat un punct de cotitură pentru viitorul ambelor cluburi. De la numirea celor doi directori sportivi, Everton a cheltuit peste 200 de milioane de euro în timp ce West Ham a depășit suma de 160 de milioane.
Înaintea meciului dintre Everton și West Ham, cei de la talkSPORT au comparat strategiile celor două cluburi.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Chiar dacă Everton a încheiat sezonul trecut cu peste două puncte peste West Ham, echipa antrenată de Marco Silva se află în prezent în zona retrogradării după un început slab de sezon. De cealaltă parte, West Ham este foarte aproape de primele șase clasate, fiind pe locul opt.
Marco Silva se află deja sub presiune și trebuie neapărat să câștige sâmbătă sau va risca să fie dat afară. Vina nu este însă în totalitate a portughezului – directorul sportiv Marcel Brands trebuie să își asume și el responsabilitatea.
Fostul antrenor al lui Everton, Sam Allardyce, care a încheiat cu echipa de pe Goodison Park pe locul opt sezonul 2017/2018, consideră că Brands este parțial responsabil: ”Trebuie să ne uităm și la noul director sportiv. Are Marco Silva probleme pentru că nu el a adus acești jucători, ci noul director sportiv? Este dificil ca manager. El (Brands) a fost adus cu o mare reputație. Dar dacă vei cheltui toți acești bani și nu o faci cum trebuie, îi vei face viața grea managerului”.

Brands versus Husillos

Dacă vom face o comparație între Brands (Everton) și Husillos (West Ham) va deveni evident cine a cheltuit mai bine. Deși Husillos a ajuns la West Ham fără o mare reputație și a avut un buget mai mic, argetinianul s-a dovedit a fi mai priceput decât omologul său de la Everton.
Nu doar că West Ham a cheltuit mai puțin dar îmbunătățirile s-au simțit imediat pe teren, în mare parte datorită noilor jucători. Nume precum Felipe Anderson, Issa Diop și Lukasz Fabianski au dus West Ham pe o poziție din prima jumătate a clasamentului sezonul trecut, adunând cu 10 puncte mai mult decât în stagiunea precedentă.
Între timp, pe London Stadium au mai ajuns Sebastien Haller și Andrij Yarmolenko, doi jucători cheie în acest început de sezon pentru West Ham.
De cealaltă parte nu se poate observa nicio îmbunătățire de când a ajuns Brands la Everton, deși au fost cheltuiți peste 200 de milioane de euro. Everton a terminat pe locul opt înainte ca Brands să ajungă pe Goodison iar în prima stagiune cu el la club, echipa lui Silva a terminat pe aceeași poziție.
Andre Gomes și Lucas Digne par transferuri bune iar Richarlison este bun dar inconstant însă realitatea este că Everton pare mai departe ca oricând de o clasare în primele șase.
Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11