Australianul Harry Kewell, actual antrenor în League Two, la Oldham Athletic, a stat de vorbă cu Eurosport România după derby-ul dintre Liverpool și Arsenal de pe Anfield.
Kewell a jucat pentru Liverpool între 2003 și 2008 în 93 de partide. Anterior el a evoluat pentru Leeds timp de șapte sezoane pentru ca apoi să mai joace la Galatasaray, Melbourne Victory, Al-Gharafa și Melbourne Hart. Kewell are 56 de partide în palmares pentru naționala Australiei, acolo unde a înscris în 2006 golul împotriva Croației care a calificat ”cangurii” în optimile de finală ale Campionatului Mondial. În 2012, fanii l-au votat drept cel mai mare jucător din istoria fotbalului australian.

Harry Kewell despre Liverpool - Arsenal

Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Kewell a vorbit despre victoria lui Liverpool împotriva lui Arsenal: ”Dacă analizăm meciul, vom observa că Liverpool a fost pur și simplu genială. Au fost excelenți de la început până la sfârșit. Arsenal nu a avut prea multe ocazii. S-a putut observa cum a preferat să joace Arteta, cu o linie defensivă foarte retrasă, ceea ce poate fi complicat împotriva unei echipe care face pressing așa de bine ca Liverpool.
Arsenal a trimis destul de multe mingi peste mijloc și care au încercat să depășească direct defensiva lui Liverpool. Strategia a fost per total una bună, ideile au fost logice iar Aubameyang chiar a avut și el o ocazie foarte mare. Dar nu ai nicio șansă în fața lui Liverpool de acum. Este înspăimântător cât de buni sunt în atac dar și cât de buni sunt fundașii din punct de vedere ofensiv. Nici nu poți să ieși din propria jumătate împotriva lor”.

Harry Kewell despre Liverpool din acest sezon: ”Sunt la alt nivel, este înspăimântător!”

Australianul a vorbit și despre forma din acest moment a lui Liverpool și nivelul echipei lui Klopp în comparație cu sezonul precedent.
”În acest moment, chiar dacă poate sună înfricoșător, cred că sunt și mai buni decât anul trecut. Combinațiile dintre Firmino, Mane și Salah sunt extraordinare. Avem și energia de la Keita, Wijnaldum și Fabinho care aduc un bonus în atac.
În prima repriză Arsenal nici nu putea să iasă din careu. Acest lucru demonstrează atitudinea extraordinară a celor de la Liverpool și munca lor. Sunt sincronizați unii cu alții, este înspăimântptor să vedem la ce nivel sunt. Este fantastic ce nivel impune Klopp, unul la care cu siguranță toată lumea aspiră să ajungă”, a afirmat australianul.

Interviu cu Harry Kewell

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11