După ce în luna martie, FIFA anunța că echipa de pe Stamford Bridge va avea la dispoziție 90 de zile să-și rezolve problemele în care erau implicați mai mulți juniori nelegitimați, zilele trecute a apărut și explicația oficială a comitetului.
FIFA a publicat ieri un raport în care preciza că echipa antrenată de Frank Lampard a încălcat în ultimii ani 150 de legi, dintre care 27 destul de grave, cu 71 de jucători implicați. Conform FIFA, campioana Angliei din 2017 a avut la academie mai mulți juniori care au jucat pentru club, chiar dacă nu erau legitimați. Un jucător de 13 ani a evoluat în 75 de meciuri timp de 2 ani și jumătate, deși în acte era înregistrat doar pentru o perioadă de probă între 3 și 6 săptămâni.
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2707736.jpg
Premier League
"E în ADN-ul echipei mele!" Tuchel, avertisment pentru Guardiola înainte de Chelsea – Man City
ACUM 10 ORE
Alt caz în care formația de pe Stamford Bridge a încălcat legea a fost cel al juniorului din Burkina Faso, Bertrand Traore, ajuns la academia lui Chelsea în 2011. Traore a jucat în meciurile de tineret timp de trei ani, pentru ca abia în 2014 să fie legitimat oficial. Lista include un total de 71 de jucători utilizați de Chelsea fără să apără și în actele clubului. După ce raportul a fost lansat în presă, oficialii lui Chelsea au declarat că "meciurile în care au fost implicați juniorii respectivi nu au fost partide oficiale, ci au reprezentat mai mult antrenamente care nu încalcă regulile".
În ciuda încercărilor clubului din Anglia să nege greșelile comise, FIFA a replicat prompt, prin următorul comunicat: "Comitetul FIFA a luat deja o decizie, conform regulilor FA (Football Association). Este foarte clar că jucătorii implicați au venit în Anglia, s-au alăturat clubului Chelsea și au jucat în meciurile oficiale".
Conducerea clubului de pe Stamford Bridge a făcut recurs la TAS ca să poată realiza transferuri în următoarea perioadă din iarnă, iar acum așteaptă un răspuns.
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2707737.jpg
Chelsea se află pe locul patru în Premier League, cu șase victorii în zece etape disputate. Nici în grupele UEFA Champions League nu stă rău formația antrenată de Frank Lampard. Chelsea este liderul grupei H, din care mai fac parte Ajax, Valencia și Lille.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Lukaku, implicat în lupta împotriva rasismului! "Nu o fac doar pentru mine!" Ce plan are fotbalistul
ACUM 10 ORE
Premier League
Chelsea pregătește o super lovitură! Pentru cine e dispusă să achite 150 de milioane de euro
ACUM 15 ORE