Derby-ul Angliei dintre Manchester United și Liverpool a avut două momente controversate în prima repriză în duelul de pe Old Trafford. Dacă reușita lui Mane a fost anulată în mod corect pentru un henț făcut de senegalez în faza premergătoare reușitei, golul lui Marcus Rashford a pornit o adevarată dezbatere.
Cei de la Liverpool au acuzat dur arbitrajul, solicitând un fault la Divock Origi comis de Victor Lindelof în faza premergătoare golului. PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a oferit explicația pentru care reușita nu a fost anulată de către Martin Atkinson, arbitrul partidei.
"În primul rând, arbitrul de pe teren nu a considerat că a fost fault iar VAR (arbitrajul video) a decis că nu a fost o greșeală evidentă și clară de a nu acorda fault. În al doilea rând, VAR-ul nu arbitrează partidele. Există contact, însă VAR-ul a fost suficient de confortabil că nu a fost suficient pentru a anula golul" au spus cei de la PGMOL pentru Sky Sports.
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
IERI LA 15:25
PGMOL este organizația responsabilă cu arbitrajul din fotbalul englez.

Klopp a tunat împotriva arbitrilor

Jurgen Klopp a criticat dur sistemul VAR după egalul cu Manchester United pentru faza de la reușita lui Marcus Rashford. Antrenorul german a declarat după meci că nici nu a putut să se enerveze.
"Antrenorii mei erau deja pe vârfuri și îmi spuneau: stai calm, verifică VAR-ul. Eram 100% că VAR-ul va schimba decizia. Dar e evident că avem o problemă. Așadar arbitrul lasă jocul să continue pentru că există VAR, dar apoi VAR spune că nu este clar, așa ca să se poată spune că nu a fost fault și să nu se schimbe decizia. Nu are niciun sens și nu primim înapoi după situația asta. Est eclar că este o problemă mare cu VAR pentru modul în care sunt tratate aceste momente.
Pur și simplu, wow. Am văzut că a fost fault și nimic altceva. Domnul Atkinson sunt sigur că ar fi fluierat dacă nu era VAR-ul implicat, dar acum există altcineva care ia decizia. Însă acel cineva nu ia decizia. Precum penalty-ul pe care Manchester City nu l-a primit ieri (cu Crystal Palace). Să fim serioși, este 100% penalty. Nu e suficient de clar pentru schimbarea deciziei? Stau în studio și văd faza. Pur și simplu decideți" a spus Jurgen Klopp.
De partea cealaltă, Ole Gunnar Solskjaer a lăudat arbitrajul lui Martin Atkinson: "Nicio șansă, nu jucăm baschet. L-a atins dar nu este o eroare clară și evidentă. A fost o atingere ușoară dar este un joc al bărbaților în care tacklingurile sunt permise" a spus Solskjaer.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Premier League
"Decizia nu e în mâinile mele!" Ce a spus Mohamed Salah despre viitorul său la Liverpool
11/01/2022 LA 12:30