Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Explicația oficială pentru validarea golului lui Rashford în United - Liverpool. Klopp: "N-are sens"

Sebastian Ujica

Actualizat 21/10/2019 la 10:30 GMT+3

Liverpool a făcut primul pas greșit al sezonului de Premier League. Adam Lallana a egalat în minutul 85 după ce Rashford a deschis scorul în prima repriză.

Origi Lindelof Manchester United Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Derby-ul Angliei dintre Manchester United și Liverpool a avut două momente controversate în prima repriză în duelul de pe Old Trafford. Dacă reușita lui Mane a fost anulată în mod corect pentru un henț făcut de senegalez în faza premergătoare reușitei, golul lui Marcus Rashford a pornit o adevarată dezbatere.
Cei de la Liverpool au acuzat dur arbitrajul, solicitând un fault la Divock Origi comis de Victor Lindelof în faza premergătoare golului. PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a oferit explicația pentru care reușita nu a fost anulată de către Martin Atkinson, arbitrul partidei.
"În primul rând, arbitrul de pe teren nu a considerat că a fost fault iar VAR (arbitrajul video) a decis că nu a fost o greșeală evidentă și clară de a nu acorda fault. În al doilea rând, VAR-ul nu arbitrează partidele. Există contact, însă VAR-ul a fost suficient de confortabil că nu a fost suficient pentru a anula golul" au spus cei de la PGMOL pentru Sky Sports.
PGMOL este organizația responsabilă cu arbitrajul din fotbalul englez.

Klopp a tunat împotriva arbitrilor

Jurgen Klopp a criticat dur sistemul VAR după egalul cu Manchester United pentru faza de la reușita lui Marcus Rashford. Antrenorul german a declarat după meci că nici nu a putut să se enerveze.
"Antrenorii mei erau deja pe vârfuri și îmi spuneau: stai calm, verifică VAR-ul. Eram 100% că VAR-ul va schimba decizia. Dar e evident că avem o problemă. Așadar arbitrul lasă jocul să continue pentru că există VAR, dar apoi VAR spune că nu este clar, așa ca să se poată spune că nu a fost fault și să nu se schimbe decizia. Nu are niciun sens și nu primim înapoi după situația asta. Est eclar că este o problemă mare cu VAR pentru modul în care sunt tratate aceste momente.
Pur și simplu, wow. Am văzut că a fost fault și nimic altceva. Domnul Atkinson sunt sigur că ar fi fluierat dacă nu era VAR-ul implicat, dar acum există altcineva care ia decizia. Însă acel cineva nu ia decizia. Precum penalty-ul pe care Manchester City nu l-a primit ieri (cu Crystal Palace). Să fim serioși, este 100% penalty. Nu e suficient de clar pentru schimbarea deciziei? Stau în studio și văd faza. Pur și simplu decideți" a spus Jurgen Klopp.
De partea cealaltă, Ole Gunnar Solskjaer a lăudat arbitrajul lui Martin Atkinson: "Nicio șansă, nu jucăm baschet. L-a atins dar nu este o eroare clară și evidentă. A fost o atingere ușoară dar este un joc al bărbaților în care tacklingurile sunt permise" a spus Solskjaer.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo