Manchester City a învins West Ham cu 2-0 în ultima etapă de Premier League iar fanii au profitat de ocazie pentru a-și demonstra susținerea față de conducerea clubului, după ce City a fost sancțioantă de UEFA pentru încălcarea regulilor fairplay-ului financiar. UEFA susține că City a falsificat documentele financiare și că în loc să primească bani din sponsorizări pentru a-și acoperi pierderilor, finanțarea a venit chiar din buzunarele șeicului Mansour. Astfel, City a primit interdicție pentru două sezoane în competițiile europene și o amendă de 30 de milioane de euro. Clubul neagă acuzațiile și va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
Între cele două nivele ale stadionului tronează pe Etihad Stadium un banner pe care scrie: ”Manchester îți mulțumește pentru 10 ani minunați”. Mai jos, la primul nivel, stau fanii loiali ai lui Manchester City. Cei care au susținut clubul în vremurile grele, cu perioade petrecute și în liga a treia. Acum, datorită investițiilor venite din Golf, au ocazia să își vadă echipa jucând sezon de sezon în UEFA Champions League și luptându-se la titlu în Premier League.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Chiar acei fani au scanadat în timpul partidei cu West Ham din toată inima: ”Șeicul Mansour, Lordul nostru, Șeicul Mansour” și ”Guardiola, îl avem pe Guardiola”. Scandările au continuat apoi: ”Ne vedem la tribunal!”. După golul înscris de Rodri, cântecele împotriva UEFA s-au intensificat: ”F**k UEFA” s-a auzit din tribunele de pe Etihad.
De asemenea, au putut fi văzute bannere pe stadion pe care scria: ”UEFA MAFIA” și „CARTELUL UEFA”. Ca răspuns, fanii West Ham au scandat: ”Este 1-0 pentru clubul care trișează”.
https://i.eurosport.com/2020/02/19/2780306.jpg

Manchester City, suspendată din Champions League în următoarele 2 sezoane

Manchester City a fost acuzată de UEFA pentru "încălcarea Regulamentului UEFA de licenţiere a cluburilor şi de fairplay financiar". Potrivit presei din Anglia, clubul lui Pep Guardiola a falsificat veniturile încasate de City din sponsorizările companiei Etihad, pentru a se încadra în fairplay-ul financiar stabilit de forul european. Potrivit sursei citate, documentele și email-urile doveditoare, publicate de cotidianul german Der Spiegel în 2018, arată cum Sheikh Mansour bin Zayed, patronul lui Manchester City, falsifica proveniența unei părți uriașe din bugetul încasat de club de pe urma sponsorizărilor.
Conform documentelor publicate, în sezonul 2015/2016, numai 8 milioane de lire au provenit din compania Etihad, restul veniturilor de 59,5 milioane de lire venind din propria avere a lui Mansour, generată de Abu Dhabi United Group.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59