Oficialii clubului de pe Ellan Road nu au renunțat la ideea ca echipa să meargă pe străzile din oraș la bordul unui autocar descoperit, chiar dacă exista evident riscul de a se crea mari aglomerații, iar distanțarea socială risca să nu mai fie respectată. Cei de la Leeds și-au apărat decizia spunând că hotărârea a fost luată împreună cu auroritățile orașului.
https://i.eurosport.com/2016/06/13/1875311.jpg

Poliția a intervenit

Premier League
Haos de nedescris la Newcastle! Dwight Gayle a sărit să îl bată pe secundul lui Bruce
17/09/2021 LA 08:27
Jackie Marsh, de la Poliția raională Leeds, a declarat: ''Siguranța fanilor și a publicului larg a fost întotdeauna grija noastră principală și de aceea am sfătuit că cel mai sigur mod pentru ca oamenii să sărbătorească în aceste vremuri era în propriile case."
Oamenii nu au ascultat și au ieșit în număr mare pe străzi pentru a sărbători, iar ca urmare poliția a intervenit: "Cu toate acestea, s-a anticipat că unii fani se vor strânge în stradă aseară pentru a sărbători și a fost pusă la punct o operațiune a poliției pentru a se asigura că acest lucru a fost gestionat în siguranță și eficient".
Cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri s-a ajuns la incidente, unii suporteri fiind chiar arestați: "Această operațiune a dus la un număr de patru persoane arestate pentru infracțiuni de ordin public. Un ofițer a suferit o vătămare minoră care nu a necesitat îngrijiri medicale."
"Atacurile asupra polițiștilor nu vor fi tolerate și se vor face anchete pentru identificarea celor responsabili, astfel încât să se poată lua măsuri adecvate.", a fost comunicatul poliției din Leeds.

Clubul spune că nu are nici o vină

Conducătorii clubului au declarat că organizarea paradei cu autocarul descoperit a avut ca scop o sărbătorire cât mai scurtă, crezând că imediat după încheiere fanii se vor dispersa și se vor îndrepta spre casele lor.
Totuși, evenimentele petrecute aseară nu sunt chiar atât de grave și în general fanii lui Leeds au înțeles situația specială generată de pandemie.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
"Ce nebunie: am mai multe picioare decât United trofee în ultimii 8 ani". Derapaj pentru Elliott
15/09/2021 LA 13:27
Fotbal
Gest uriaș făcut de Harvey Elliott pentru un puști de pe patul de spital. Care e starea jucătorului
13/09/2021 LA 09:38