Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho și Steven Gerard. "Am primit o mulțime de mesaje!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/05/2022 la 10:12 GMT+3

În lupta la titlu din Anglia, suporterii ”cormoranilor” visează ca Aston Villa să o încurce pe Manchester City. Împrumutat de la Barca, Coutinho a declarat că va juca doar pentru clubul său

Emiliano Martinez, imagine fabuloasă după ce Philippe Coutinho a egalat în Aston Villa - Man United

De MARIAN URSESCU
Liverpool și Manchester City sunt despărțite de un singur punct în lupta la titlu, înainte de ultima etapă din Premier League. Fanii lui Liverpool tot mai speră că City se va încurca în ultima etapă și că favoriții vor fi iar campioni. Ei își spun speranțe în Aston Villa, echipa manageriată de Steven Gerard, emblema clubului Liverpool în perioada când acesta juca, dar și în starul Philippe Coutinho, brazilianul împrumutat de Villa de la Barcelona, care între timp a semnat cu noua sa echipă pe patru ani.
Philippe Coutinho își amintește când l-a întâlnit pentru prima dată pe Steven Gerrard pe terenul de antrenament al lui Liverpool, în ianuarie 2013. ”Eram foarte nervos când l-am văzut”, a declarat Coutinho pentru Sportsmail. „A fost un idol pentru mine și pentru toată lumea. Eram foarte tânăr, dar el era atât de umil și tot ce făcea era atât de simplu... A fost o mare emoție să joc cu el”, a adăugat brazilianul.
După aproape 10 ani de la acele momente, relația dintre jucătorul brazilian și fostul căpitan al lui Liverpool, s-a refăcut la Aston Villa. Gerard l-a adus pe Coutinho înapoi în Premier League.
„Îi spun șeful acum, el a fost întotdeauna șeful”, râde Coutinho. „Când jucam cu el, era căpitan și lider. El era clubul. Acum, ca manager, este grozav. Este puternic când trebuie să fie, dar este deschis să vorbească atunci când ai nevoie. Toți aici îl respectă. Pot spune că am ajuns la Villa datorită lui. Eram acasă când a sunat și am făcut un Zoom. Am vorbit despre multe lucruri. Nu a durat mult să mă decid pentru că am vrut să joc și aceasta a fost o oportunitate mare. Acum sunt foarte fericit că am semnat”, a declarat sud-americanul în Daily Mail.

Teama că nu va mai fi niciodată ceea ce a fost

Coutinho a fost întotdeauna un fotbalist inteligent, deștept și versatil. Când a părăsit Liverpool pentru Barcelona în 2018, clubul din Merseyside și suporterii lor au fost devastați. Pentru jucător nu a urmat însă cea mai bună perioadă. S-a chinuit să-și găsească cea mai bună formă și a fost, de asemenea, afectat de o accidentare la genunchi timp de nouă luni. Au fost, recunoaște el, momente în care s-a temut că nu se va mai putea întoarce niciodată la ce a fost cândva.
”Am suferit trei operații, am stat nouă luni deoparte. Mi-a fost frică de faptul că nu mai pot să joc. Dar acum totul este bine, sunt fericit și vreau să rămân la Villa”, a declarat Philippe.
”Nu regret nimic. Totul face parte din suișurile și coborâșurile vieții. Era visul meu să joc la Barcelona încă de când eram copil. Dar acum este doar trecut. Aștept cu nerăbdare viitorul meu aici”, spune fotbalistul plătit cu 8,5 milioane de euro anual la Villa.
Coutinho s-a acomodat deja cu viața din Birmingham. E cu familia, cu cei trei copii ai săi care au îmbrăcat deja tricourile Villa. „Au <TATA> pe spate”, spune el râzând.
A marcat la debutul său împotriva lui Manchester United pe Villa Park, dar simte că vor urma evoluții mai bune după periaoda de pregătire fizică din pre-sezon. ”De fiecare dată îmi amintesc cât de fizic este fotbalul englez. Primele antrenamente și jocuri au fost grele, dar acum am reușit să mă adaptez. Sunt aici de șase luni și sper că după perioada de pregătire din vară, corpul meu va fi mai bine”, a declarat Coutinho.

"City e una dintre cele mai bune din lume. E greu să joci contra lor!"

Sezonul lui Villa se va încheia duminică în atenția întregii lumi. Echipa lui Gerrard călătorește la Manchester City . Un egal ar putea ajuta la trimiterea titlului spre Liverpool. Vila are conexiuni cu Liverpool peste tot. Gerrard și asistentul său Gary McAllister au jucat pentru ”cormorani”, la fel și Coutinho sau atacantul Danny Ings.
Coutinho evită declarații conflictuale când este întrebat de meciul cu City. ”Vrem să terminăm bine sezonul împotriva unui club grozav. Întotdeauna vrem să ne îmbunătățim jocul, să ne descurcăm bine și să terminăm cât mai sus putem. Am primit o mulțime de mesaje de la fanii lui Liverpool pe rețelele de socializare, dar oricum nu mă uit prea mult la ele. Mă concentrez doar pe jocurile pe care le am. City este una dintre cele mai bune echipe din lume. Întotdeauna este greu să joci împotriva lor. Dar am mai jucat și am făcut-o bine”, a subliniat Coutinho.
Pentru Coutinho, Premier League este cel mai puternic campionat, peste La Liga, Serie A și celelalte.
”Jocurile sunt atât de competitive și atmosfera pe stadioane este fantastică. Celelalte ligi sunt grozave, dar pentru mine Premier League este ceva diferit. Speram să mă întorc, dar nu am fost niciodată sigur. La Vila mă simt fericit. Toți cei de la club au fost atât de primitori. Ambiția este să terminăm sus și să jucăm în Europa. Fanii noștri merită asta. Vom munci din greu pentru asta sezonul viitor”, a încheiat brazilianul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo