Fotbalul englez s-a confruntat cu o mare dilemă în ultimele zile. David Luiz și Jan Bednarek au fost eliminați în meciuri diferite din etapa a 22-a din Premier League, însă din același motiv: un fault comis din postura de ultim apărător, în propriul careu.
David Luiz l-a faultat pe Willian Jose în prelungirile primei reprize a partidei Wolves - Arsenal, scor 2-1, și a fost eliminat.
De cealaltă parte, Jan Bednarek a primit cartonașul roșu în minutul 86 al duelului dintre Manchester United - Southampton, câștigat în mod uluitor de "diavoli" cu 9-0. Polonezul l-a oprit neregulamentar pe Martial, în opinia tehnologiei VAR, tot din postura de ultim apărător.
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20

Federația Engleză a anulat cartonașul roșu primit de Bednarek și a respins contestația lui Arsenal, pentru David Luiz

Ambele echipe - Arsenal și Southampton - au depus contestație la Federația Engleză, solicitând anularea cartonașelor roșii. În cele din urmă, numai una a avut câștig de cauză: Southampton.
De cealalată parte, David Luiz, fundașul lui Arsenal, va rămâne suspendat.
Decizia Federației de a trata diferit cele două faze a generat un șir de întrebări în presa engleză. Inițial, în ambele cazuri s-a considerat faptul că David Luiz și Jan Bednarek și-au faultat adversarul fără să aibă intenția să joace mingea.

David Luiz rămâne suspendat! Bednarek, "iertat" de Federația Engleză

Potrivit Mirror, diferența este reprezentată de faptul că a existat un contact minim, spre inexistent, între Bednarek și Martial. În schimb, se pare că faultul lui David Luiz asupra lui Willian Jose a fost mult mai clar, în opinia Federației.
"Federația Engleză a confirmat că 'roșul' primit de David Luiz în meciul cu Wolves va rămâne valabil. Am muncit din greu să întoarcem decizia respectivă. Am depus contestație la Federație și suntem dezamăgiți că apelul nu a avut succes. Acceptăm decizia Federației și continuăm pregătirile pentru meciul cu Aston Villa, programat sâmbătă", se arată în comunicatul oficial emis de Arsenal.
În același timp, Federația Engleză a anunțat că "roșul" încasat de Bednarek a fost anulat, în urma apelului făcut de Southampton:
"Jan Bednarek va fi disponibil în lotul lui Southampton în meciul următor, după ce Comisia noastră a confirmat că decizia eliminării a fost greșită și a anulat suspendarea jucătorului. Fundașul a fost eliminat pentru că a împiedicat o fază clară de gol, în timpul meciului cu Manchester United, din Premier League", a anunțat Federația Engleză.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Premier League
Real Madrid, în corzi! Marea țintă a lui Perez, după ratarea lui Mbappe, a ales Liverpool
IERI LA 07:04
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
IERI LA 21:00