Recent, fostul fundaș al "diavolilor roșii" și al naționalei Angliei a povestit un moment mai vechi din vestiarul echipei, care l-a avut în prim-plan pe Ruud van Nistelrooy. Ferdinand a dezvăluit cât de mare era rivalitatea dintre marcatorii din Premier League și l-a dat drept exemplu pe fostul său coleg, care la finalul unui meci câștigat era supărat din cauză că Thierry Henry îl depășise în clasamentul golgheterilor.
Rio Ferdinand a făcut referire la sezonul 2002/2003, de pe vremea când Manchester United și Arsenal se aflau în topul fotbalului englez și se luptau pentru titlul de campioană. Ruud van Nistelrooy, de la United, și Thierry Henry, de la Arsenal, erau principalii marcatori ai campionatului, iar lupta pentru titlul de golgheter s-a desfășurat până în ultimele etape.
Ruud van Nistelrooy a fost cel care a câștigat "Gheata de Aur" în cele din urmă, cu 25 de goluri, ajutând-o pe Manchester United să obțină al 15-lea titlu din istorie.
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 43 MINUTE
https://i.eurosport.com/2009/09/07/544217.jpg

Ferdinand: "Credeam că Van Nistelrooy e nebun"

"Jucătorii extraordinari au nevoie de rivalități pe teren. De-a lungul timpului, au existat o mulțime de astfel de lupte. Într-o zi, Ruud van Nistelrooy a intrat în vestiar la finalul unui meci în care câștigasem cu 3-1 și era dezamăgit. Reușise să marcheze, echipa câștigase și ne aflam în lupta pentru titlu, iar el dădea din cap dezamăgit.
L-am întrebat 'Ruud, ești bine? Ce s-a întâmplat?'. Iar el mi-a răspuns: 'Nimic, nimic'. Apoi, cineva a spus cu voce tare: 'Thierry (n.r. - Thierry Henry) a înscris două goluri azi și l-a depășit pe Ruud în clasament'.
Stătea jos, devastat, și nu aveai cum să nu-l remarci. Mă gândeam că e nebun. Reușisem să câștigăm, el reușise un gol superb și un assist, dar totuși era dezamăgit.", a povestit Ferdinand, pentru Manchester Evening News.
https://i.eurosport.com/2015/08/20/1670093.jpg

Ferdinand: "Mă gândeam la ce făceau Vidic, Terry și Campbell"

Fostul fundaș al lui United a recunoscut că a cunoscut pe propria piele concurența acerbă din teren, pe vremea când se lupta pentru un loc de titular în defensiva "diavolilor roșii", dar și la naționala Angliei. Ferdinand a dezvăluit că devenise obsedat să urmărească meciurile contracandidaților săi pe post.
"Dacă vrei să ajungi în top, aceasta este mentalitatea pe care trebuie să o ai. Este genul de determinare de care ai nevoie. La fel eram și eu, mă gândeam la ce făceau Nemanja Vidic, John Terry și Sol Campbell și încercam să fiu mai bun decât ei. Chiar dacă ești sau nu, trebuie să muncești pentru asta până la finalul carierei.", a mai spus Ferdinand.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
IERI LA 06:05
Premier League
Cristiano Ronaldo, "război" total cu Transfermarkt.com! De ce a blocat lusitanul prestigiosul site
IERI LA 16:33