Inițial, în presă se zvonea că Ferguson va rămâne la United cel puțin încă un sezon, în timp ce scoțianul își asigurase jucătorii că va mai petrece pe Old Trafford încă un deceniu. În ciuda planurilor mărețe ale managerului scoțian, acesta și-a anunțat retragerea în vara anului 2013, după 27 dea ani petrecuți pe banca "diavolilor roșii".
Lucrurile ar fi putut sta cu totul altfel dacă Sir Alex ar fi reușit să materializeze două transferuri în acea vară: Gareth Bale, care evolua pentru Tottenham și Cristiano Ronalo, care mai jucase pentru United în perioada 2003-2009.
Într-un interviu oferit recent pentru UTD Podcast, Patrice Evra a dezvăluit în premieră dorința uriașă a lui Ferguson de a-i aduce pe Old Trafford pe cei doi atacanți de clasă mondială, care au impresionat mai târziu în tricoul lui Real Madrid, reușind să câștige 4 trofee Champions League alături de clubul spaniol.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Evra: "Ronaldo mi-a spus că o să revină la United"

Aflat la vremea respectivă în primul "11" al lui United, Evra a detaliat discuția pe care a avut-o cu Ferguson cu puțin timp înainte ca scoțianul să-și anunțe retragerea. Acesta i-a spus fundașului francez că are nevoie de Ronaldo și Bale pentru a se impune din nou în Champions League, competiție în care mai triumfase de două ori. Mai mult, Evra a recunoscut că a vorbit el însuși cu Ronaldo, iar portughezul l-a asigurat că va reveni la United.
Îmi amintesc că existau multe voci în presă care vorbeau despre posibilitatea ca Sir Alex Ferguson să se retragă sezonul viitor. Cu două săptămâni înainte să facă anunțul, țin minte că mi-a spus: 'Patrice, nu mă voi retrage niciodată. Voi rămâne aici încă 10 ani'. Apoi a continuat: 'Obiectivul meu este să-i aduc pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale. În proporție de 99% vom reuși să finalizăm transferurile. Am nevoie de cei doi ca să câștigăm din nou Champions League'. Și, ca să fiu sincer, chiar eu am vorbit cu Ronaldo, iar acesta mi-a spus că a discutat cu Ferguson și că urmează să vină la United. | Patrice Evra

Cum ar fi putut arăta Manchester United în 2013

Dacă scenariul visat de Ferguson s-ar fi îndeplinit, fanii lui Manchester United s-ar fi bucurat de un trio ofensiv format din Gareth Bale, Robin van Persie și Cristiano Ronaldo. Cu siguranță, evoluțiile "diavolilor roșii" din Champions League ar fi fost mult mai consistente în acele condiții, cu toate că linia defensivă a englezilor își pierduse din strălucire. Rio Ferdinand și Nemanja Vidic se aflau deja spre finalul carierei, iar accidentările și scăderea de formă începeau să-și pună tot mai des cuvântul.
Așadar, în locul celor 2 au apărut mult mai tinerii Chris Smalling și Phil Jones, în timp ce pe partea dreapta, unde Gary Neville a făcut istorie, a devenit titular brazilianul Rafael.
Iată cum ar fi arătat primul "11" al lui United, cu Ronaldo și Bale:
https://i.eurosport.com/2020/05/07/2815573.jpg
În cele din urmă, Ferguson n-a reușit să-i aducă pe cei doi fotbaliști, care exact în aceeași vară urmau să facă pereche în atacul lui Real Madrid. Ronaldo se afla deja din 2009 pe Santiago Bernabeu, în timp ce Bale avea să fie cumpărat de la Tottenham în schimbul sumei de 101 milioane de euro, record absolut la vremea respectivă. În ciuda promisiunilor făcute inițial, Ferguson a preferat să părăsească echipa pe care a pregătit-o timp de 27 de ani, însă nu înainte să câștige al 13-lea titlu de campion al Angliei.

Ferguson, record absolut în istoria fotbalului

De-a lungul carierei sale de antrenor, Sir Alex Ferguson a adunat 2.155 de meciuri, deținând recordul absolut la acest capitol. Următorul manager în această ierarhie este Arsene Wenger, cu 1.701 de partide bifate, dintre care majoritatea la Arsenal.
Odată cu retragerea lui Sir Alex Ferguson, jocul lui Manchester United a intrat pe o pantă descendentă, iar niciunul dintre succesorii săi de pe banca tehnică n-a putut opri această coborâre. David Moyes (2013-2014), Louis van Gaal (2014-2016), Jose Mourinho (2016-2018) și, în prezent, Ole Gunnar Solskjaer sunt cei 4 manageri care au pregătit-o pe United în ultimii 7 ani, însă niciunul nu a reușit să aducă în vitrina clubului un nou trofeu Premier League sau Champions League.
În prezent, Manchester United se află pe locul 5 în Premier League, cu 9 etape rămase din actualul sezon, întrerupt de pandemie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52