Nani a recunoscut că i-a fost teamă la început de Sir Alex Ferguson, dezvăluind că fostul lui antrenor de la Manchester United i-a “omorât” pe el și pe Ryan Giggs în fața colegilor lor de echipă. Nani a ajuns pe Old Trafford în 2007 de la Sporting CP și a avut o perioadă foarte dificilă de adaptare din cauza limbii vorbite. În orice caz, atacantul portughez a aflat cât de supărat poate deveni Sir Alex Ferguson atunci când a ratat un penalty într-un meci disputant cu Fullham în 2010.
Giggs era cel care trebuia să execute lovitura de pedeapsă, dar Nani, care se afla într-o formă foarte bună, a luat mingea și și-a asumat riscul în încercarea de a face 3-1 pentru United. Portughezul a ratat, iar Fullham a reușit să restabilească egalitatea în minutul 88, fapt care l-a înfuriat de-a dreptul pe Ferguson.
Jucam incredibil, cu încredere. Obținusem un penalty și Ryan Giggs executa de obicei, dar am simțit că pot înscrie, iar Giggs nu a spus nimic. Așa că am executat eu, dar am ratat. Dacă aș fi înscris, ar fi fost 3-1. În vestiar, după meci, Ferguson m-a ‘omorât’. Mi-a zis: ‘Nani, cine crezi că ești tu? Cine ți-a dat ție permisiunea să execuți penalty-ul? Ryan?! De ce l-ai lăsat să execute?’. Ryan spusese că eu am luat mingea, iar el m-a lăsat. L-am condus acasă și nu mi-a vorbit deloc. M-am simțit foarte inconfortabil.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00

Nani a jucat 7 ani la Manchester United, cu Ferguson antrenor

În vârstă de 33 de ani, Luis Nani a jucat 7 ani la United și a marcat 25 de goluri în campionat, însă a avut "ghinionul" de a evolua alături de nume uriașe, precum Cristiano Ronaldo sau Wayne Rooney, asfel că era greu să prindă un post de titular. Nani a ajuns la Manchester United în iulie 2007, transferat de la Sporting pentru 22,5 milioane de euro.
După 7 ani a fost împrumutat înapoi la Sporting, iar după un sezon a fost împrumutat din nou la Fenerbahce. În iulie 2016 a ajuns la Valencia, iar după un an, la Lazio. În iunie 2018 a revenit la Sporting, pentru ca apoi, în februarie 2019, să ajungă la Orlando City, cu care mai are contract până pe 31 decembrie 2021.

Sir Alex Ferguson, legenda lui Manchester United

Legendarul tehnician scoțian, ajuns la 78 de ani, a pregătit Manchester United aproape 27 de ani, din 1986 până în 2013. S-a retras în mai 2013, la 72 de ani. Sir Alex Ferguson este omul care a adus ultimul titlu pe Old Trafford, în 2013. Cu el pe bancă, Manchester United a cucerit nu mai puţin de 38 de trofee, adică peste jumătate din cele 68 de trofee din istoria clubului.
13 titluri în Premier League, două Ligi ale Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, Mondialul cluburilor, cinci Cupe, patru Cupe ale Ligii şi zece Supercupe ale Angliei a câştigat Sir Alex Ferguson cu Manchester United. O tribună de pe arena lui United îi poartă numele scoţianului, care are şi o statuie în faţa "Teatrului Viselor", aşa cum e cunoscut stadionul de 75.000 de locuri al echipei din Anglia cu cele mai multe titluri din istorie (20).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Sir Alex Ferguson, decizie de neînțeles după un mare succes al carierei! Dezvăluirea unui fost elev
25/12/2021 LA 17:03
Premier League
Lovitură de teatru: Ronaldo pune antrenorul la United. Pentru ce super-tehnician insistă
22/12/2021 LA 05:44