Articol scris de Romeo Ene
Astăzi, Fernandinho, ajuns la 36 de ani, şi-a prelungit contractul cu trupa lui Pep Guardiola pentru încă un sezon, fiind unul dintre jucătorii-cheie de la mijlocul terenului. S-a vehiculat faptul că brazilianul ar putea juca în ţara sa natală, dar a precizat faptul că ’’munca nu s-a terminat’’, iar noua înţelegere expiră în 2022.
Următorul sezon va fi cel de-al 9-lea pentru Fernandinho în tricoul lui City, după ce a venit în 2013 de la Shakhtar.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 17 ORE

Fernandinho, încântat de prelungirea contractului cu City

Fernandinho a menţionat faptul că mai are un cuvânt de spus în tricoul lui City, iar cel mai probabil brazilianul se gândeşte la faptul că nu a reuşit să câştige vreun trofeu Champions League alături de trupa lui Pep Guardiola: "În mintea mea, munca nu s-a terminat", a spus acesta imediat după prelungirea înţelegerii.
"Şi de aceea am decis să rămân aici încă un an şi să-mi ajut echipa să-şi îndeplinesacă obiectivele pe care şi le-a stabilit. Din punctul meu de vedere, putem face asta, mai sunt lucruri de îmbunătăţit pentru a atinge aceste obiective. Şi, evident, pentru mine şi familia mea este o plăcere că voi rămâne la Manchester încă un an.
Dacă pot continua pe aceeaşi linie, să conduc echipa de la mijlocul terenului, dar şi în afara lui, pentru a o ajuta să practice un fotbal mai bun şi să evolueze mult mai bine, atunci aş fi cea mai fericită persoană", a precizat brazilianul, conform Goal.com.
Căpitanul lui City a reprezentat un jucător esenţial pentru englezi în acest sezon, coordonându-şi echipa să câştige cel de-al treilea titlu din ultimii 4 ani, iar ‘’cetăţenii’’ au ajuns până în finala Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria clubului.
Pe lângă faptul că a contribuit la succesul pe plan intern, Fernandinho a făcut un meci excelent în returul semifinalei cu PSG din Champions League, dar a fost lăsat pe banca de rezerve în marea finală, intrând pe teren în minutul 64.
El a fost aproape de a pleca în Brazilia pentru a-şi încheia cariera, dar este văzut ca un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Guardiola. El a contribuit la transformarea lui City din acest sezon prin faptul că a ţinut mai multe discursuri motivaţionale colegilor de echipă după un început de campionat neconvingător.
"El este căpitanul nostru, liderul nostru, este o poziţie în care a excelat. Avem un număr de tineri jucători talentaţi în echipa noastră şi, prin urmare, este vital să avem pe cineva cu cunoştinţele şi experienţa lui Fernandinho", , a precizat directorul sportiv, Txiki Begiristain.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59