Fernando Torres, retras din activitate în urmă cu un an, a mărturisit că a plecat de la Liverpool din cauza incertitudinii care domnea pe Anfield sub comanda patronilor George Gillett și Tom Hicks. Ibericul avea ambiții mari și își dorea să cucerească trofee, lucru care nu s-a întâmplat în perioada petrecută la Liverpool.
Ibericul a fost cumpărat în 2007 de la Atletico Madrid, în schimbul a 38 milioane de euro, reușind să înscrie 81 de goluri în 142 de apariții pentru Liverpool.
Torres a avut prestații excelente pe Anfield, însă n-au fost îndeajuns pentru a aduce din nou gloria în tabăra "cormoranilor". În cele din urmă, după 4 sezoane la Liverpool, Torres a plecat la Chelsea, o formație rivală din Premier League.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Transferul din iarna anului 2011 a fost primit ca un șoc de fanii lui Liverpool, care nu înțelegeau cum a fost luată decizia respectivă.

Motivul real pentru care Fernando Torres a plecat de la Liverpool

Spaniolul a dezvăluit astăzi, după 9 ani, că managementul defectuos și lipsa trofeelor au contribuit la încheierea spontană a aventurii sale pe Anfield.
George Gillett și Tom Hicks s-au aflat la conducerea lui Liverpool în cea mai mare parte a timpului petrecut de Torres pe Anfield, iar lucrurile nu se mișcau deloc în direcția potrivită.
Cei doi investitori au acumulat datorii uriașe, iar relațiile lor financiare s-au deteriorat semnificativ, motiv pentru care în 2010 au fost forțați să vândă acțiunile către Fenway Sports Group, grupul aflat în prezent la conducerea lui Liverpool.
"Eram foarte fericit la Liverpool, dar țin minte că clubul urma să fie vândut, iar situația era extrem de dificilă. Și-au vândut cei mai buni jucători. Javier Mascherano și Xabi Alonso au plecat, la fel ca și managerul Rafa Benitez. Apoi, au început să aducă jucători tineri. Știam că echipa va avea nevoie de 5,6,7 ani ca să devină din nou competitivă, iar eu nu îmi permiteam să aștept atât de mult timp. Plecasem de la Atletico ca să câștig trofee.
Din păcate, au existat multe minciuni din partea patronilor de la vremea respectivă (n.r. - George Gillett și Tom Hicks), iar în final am fost nevoit să-mi găsesc singur drumul. Așa am ajuns la Chelsea. Era echipa unde puteam să câștig trofee.", a spus Fernando Torres, pentru talkSPORT.

Fernando Torres nu s-a mai ridicat la nivelul de la Liverpool

În ciuda faptului că a cucerit 3 trofee la Chelsea, printre care și o Ligă a Campionilor, Fernando Torres nu s-a mai ridicat la forma extraordinară din perioada petrecută la Liverpool.
Ibericul a înscris 45 de goluri în 172 de apariții pentru formația londoneză. Fostul campion mondial și-a asumat întreaga responsabilitate pentru faptul că nu s-a adaptat la Chelsea:
"A fost vina mea că n-am reușit să mă adaptez mai repede. Am avut și momente bune, dar nu eram constant. Iar dacă nu ești constant la un club uriaș cum este Chelsea, atunci cineva va veni și îți va lua locul. Am ajuns la o echipă plină de staruri la mijlocul sezonului și mi-a fost greu să mă integrez.
Poate că n-am găsit nici parteneriatul pe care îl formam cu Gerrard, Mascherano și Xabi (n.r. - la Liverpool), dar întotdeauna am spus că a fost greșeala mea. Eram destul de matur ca să pot găsi soluții, dar n-am făcut-o. Totuși, sunt fericit că am reușit să câștig trofeele pe care mi le-am dorit.", a mai spus Torres.
De-a lungul carierei, Fernando Torres a evoluat la Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea, AC Milan și Sagan Tosu (China). Per total, fostul atacant a câștigat 4 trofee, mult mai puține decât și-ar fi dorit.
Torres a compensat în schimb la naționala Spaniei, alături de care a devenit campion mondial în 2010, după o finală cu Olanda. Torres și-a trecut în cont și două Campionate Europene, în 2008 și 2012, devenind unul dintre cei mai "vânați" atacanți din lume, la vremea respectivă.
Fernando Torres s-a retras vara trecută, după o scurtă aventură în campionatul Chinei.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11