În vârstă de 20 de ani, Ferran Torres a făcut aseară meciul carierei, reușind o triplă în poarta lui Neuer, în Spania - Germania 6-0.
Prestația tânărului atacant de bandă a fost entuziasmantă, iar jurnaliștii iberici se întreabă dacă aducerea lui Messi pe Etihad se mai justifică. Evident, totul în contextul în care eventuala sosire a argentinianului sub comanda lui Pep va limita numărul de minute pentru Ferran Torres.
Titular în ultimele două meciuri de campionat, fostul jucător al Valenciei s-a integrat perfect în mecanismul gândit de Guardiola la City. A strălucit mai ales în Champions League, marcând în fiecare dintre cele trei partide jucate de "cetățeni" în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM 21 ORE
"Ferran Torres care a fost fantastic, senzațional! A bătut lovituri libere, a creat șanse, a fost peste tot și l-a distrus pe Neuer. Cu acest tânăr ajuns atât de repede la un nivel incredibil, Guardiola și oficialii lui City trebuie să se gândească de două ori înainte să se lanseze într-o afacere economică nebună pentru Messi. Ferran este mai tânăr, e extrem de disciplinat, lucrează în apărare foarte bine și, poate cel mai important, are posibilitatea să își îmbunătățească aceste calități deja impresionante... Câți ani îi mai rămân lui Messi să joace la cel mai înalt nivel? Merită să stopezi progresul lui Ferran printr-o astfel de mutare?", se întreabă jurnaliștii de la Marca.

City ar vrea să îl convingă pe Messi să semneze din iarnă

Manchester City nu doar că nu a renunţat la ideea aducerii starului argentinian în Premier League, dar vrea ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile pentru şefia Barcelonei. The Telegraph anunţă că "cetăţenii" au pregătit în cel mai mic detaliu oferta pentru Messi şi că speră ca acesta să semneze înţelegerea în fereastra de mercato următoare. În ianuarie, decarul catalanilor intră în ultimele 6 luni de contract şi poate semna cu oricine din postura de jucător liber, urmând a se alătura respectivei echipe în iunie.
Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Informația aceasta nu e nouă, ea fiind discutată de mai multe ori, dar ultimele detalii aflate vin să facă un tablou complet al ofertei lui Manchester City. Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net.
Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Messi și-ar fi dat deja acordul în vară privind această formulă și singurele incertitudini în acest moment par legate de situaţia de la Barcelona. Argentinianul părea convins să ia drumul Premier League, dar probabil va refuza să semneze în ianuarie cu City, aşteptând să vadă noul proiect de pe Camp Nou.
Până să se clarifice dacă Messi va ajunge sau nu pe Etihad, City se pregătește de un derby în Premier League. "Cetățenii" merg la Londra, într-un nou episod din duelul Mourinho - Guardiola. Spurs - City se va disputa sâmbătă, de la 19:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM O ZI
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
IERI LA 10:14