Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa se salvează dramatic, Spurs merge în Europa! Clasamentul final din Premier League

Nicu Savin

Actualizat 26/07/2020 la 20:14 GMT+3

Astăzi s-a disputat ultima etapă din acest sezon de Premier League. În urma rezultatelor s-au stabilit și ultimele necunoscute: Watford și Bournemouth au retrogradat alături de Norwich, iar Tottenham a terminat pe 6 și va juca în preliminariile Europa League. Cea de-a 7-a reprezentantă a Angliei în cupele europene se va stabili în urma finalei din FA Cup.

Jack Grealish of Aston Villa celebrates after scoring his team's first goal during the Premier League match between West Ham United and Aston Villa at London Stadium on July 26, 2020 in London, England. Football Stadiums around Europe remain empty due to

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă din Premier League nu a oferit prea mari surprize în ceea ce privește retrogradarea în Championship, în timp ce în privința echipelor calificate în Europa League lucrurile se vor lămuri în totalitate abia după finala Cupei Angliei dintre Arsenal și Chelsea.
Aston Villa

Bournemouth și Watford au retrogradat alături de Norwich

Dacă Norwich a retrogradat de mult din în liga secundă, suspansul a fost păstrat până la final în privința celorlalte 2 formații care vor juca sezonul viitor în Championship.
Watford avea nevoie de un rezultat pozitiv pe terenul lui Arsenal pentru a spera la salvare, dar "tunarii" au încheiat repede socotelile pe Emirates și în minutul 33 conduceau deja cu 3-0 (Aubameyang în minutele 5 și 33, și Tierney în minutul 24). Watford a redus din diferență dintr-un penalty trasformat de Deeney în minutul 43, iar în minutul 67 Welbeck a înscris pentru 3-2 readucând speranțele în tabăra oaspete. Acesta a fost și rezultatul final care a consfințit astfel retrogradarea celor de la Watford din Premier League.
Bournemouth avea nevoie de o victorie pe terenul lui Everton, dar și de o înfrângere a celor de la Aston Villa în deplasarea de la West Ham pentru a se putea salva. Formația lui Eddie Howe a reușit să câștige pe Goodison Park cu 3-1, dar acest lucru nu a fost suficient. Aston Villa a obținut la Londra punctul de care avea nevoie (1-1 cu West Ham) și rămâne astfel în Premier League, în timp ce Bournemouth retrogradează după 5 ani petrecuți pe prima scenă.
Jose Mourinho oferă indicații tactice elevilor săi

Tottenham merge în Europa League

Revelația sezonului, Wolverhampton avea nevoie de o victorie pe Stamford Bridge contra lui Chelsea pentru a fi sigură de locul 6, care ducea automat în preliminariile Europa League. Trupa lui Nuno Espirito Santo a pierdut însă la Londra cu 2-0, iar egalul lui Tottenham de pe terenul celor de la Crystal Palace a fost suficent ca echipa lui Mourinho să încheie sezonul în fața "lupilor", datorită unui golaveraj superior.
Wolves mai are totuși o șansă să joace și la anul în cupele europene, dar pentru asta este nevoie ca Chelsea să câștige Cupa Angliei în fața lui Arsenal.
Dacă, în schimb, Arsenal se va impune în meciul de pe Wembley de săptămâna viitoare, echipa londoneză va fi cea de-a 7-a reprezentantă a Albionului în cupele europene, iar Wolves va rămâne în afara Europei.

Clasamentul final din Premier League

clasament final
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo