Scăpată de presiunea titlului, City a început din nou să evolueze extrem de spectaculos, chiar dacă Aguero nu a fost nici în această seară pe teren. Golgheterul argentinian s-a recuperat după accidentarea avută, dar Pep nu a vrut să îl forțeze și i-a oferit doar un loc pe banca de rezerve.
"Vulpile" păreau capabile să dea lovitura pe Etihad, judecând după parcursul impresionant de până acum, dar și după faptul că au deschis scorul. Finalizator a fost, cine altul?, Jamie Vardy. Golgheterul lui Leiester a ajuns la al 17-lea gol în acest sezon (al 8-lea gol de 1-0 pe care îl înscrie Vardy în actuala stagiune).
De când Brendan Rodgers a preluat pe Leicester, Vardy e cel mai bun marcator din Europa, având mai multe reușite decât Lewandowski și Messi.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
ACUM 11 ORE
Din nefericire pentru suporterii ei, fosta campioană nu a putut gestiona avantajul, City fiind în multe momente ca un tăvălug.
Mahrez, om instrumental pentru Leicester în sezonul în care a reușit cea mai mare surpriză din istoria modernă a fotbalului, a jucat impresionant contra fostei sale formații și a adus egalarea.
Algerianul a făcut o primă repriză excepțională contra "vulpilor".
La pauză, gazdele au intrat în avantaj, după ce Sterling a obținut un penalty transformat de Gundogan.
În a doua repriză, terenul a rămas înclinat, cu City atacând în permanență, însă Leicester a avut în Kasper Schmeichel cel mai bun jucător. Dacă în primele 45 de minute Mahrez a strălucit, în a doua parte la rampă a ieșit de Bruyne, care etapa trecută a surclasat-o pe Arsenal.
De la belgian a pornit faza golului trei, când, după o acțiune în banda dreaptă, mijlocașul a centrat perfect pentru Gabriel Jesus, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.
De Bruyne e cel mai important fotbalist al lui City, acțiunile ofensive ale echipei depinzând în mare măsură de dispoziția lui de joc.
După 18 etape, City se apropie la un punct de Leicester și la 11 de Liverpool, care are însă un meci mai puțin disputat.

Rezultatele zilei în Premier League

Everton - Arsenal 0-0
Aston Villa - Southampton 1-3
Bournemouth - Burnley 0-1
Brighton - Sheffield United 0-1
Newcastle - Palace 1-0
Norwich - Wolves 1-2
Duminică se joacă, în direct la Eurosport 1:
Watford - Manchester United (16:00)
Tottenham - Chelsea (18:30)
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08