Papa Bouba Diop, fotbalist retras în 2013, a avut o carieră impresionantă, în care a bifat peste 120 de apariții în Premier League. Fostul internațional senegalez a evoluat inclusiv la Fulham, în perioada 2004-2007.
Formația londoneză a plătit 9 milioane de euro pentru transferul său în urmă cu 16 ani, pe vremea când mijlocașul se afla la Lens, în Franța.

Fulham, omagiu superb pentru Papa Bouba Diop

Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
IERI LA 05:26
Per total, Diop a adunat 84 de meciuri pentru Fulham, reușind să înscrie 9 goluri. Clubul din Premier League nu l-a uitat și i-a dedicat un moment minunat în această seară, în meciul cu Leicester.
Lookman a deschis scorul pentru Fulham în minutul 30, apoi s-a dus la marginea terenului și a scos un tricou al naționalei Senegalului, cu numărul lui Diop.
De notat că partida din această seară, de pe King Power Stadium, a început cu un minut de reculegere în memoria lui Diego Armando Maradona, dar și a lui Papa Bouba Diop.

Papa Bouba Diop, eroul Senegalului la Mondialul din 2002

Papa Diop este recunoscut nu numai pentru cariera sa din Anglia (129 de meciuri în Premier League), ci și pentru prestațiile sale de la naționala Senegalului. Fostul mijlocaș a adunat 63 de selecții la prima reprezentativă africană, reușind să înscrie de 11 ori.
Diop a intrat în istorie la meciul de debut de la Campionatul Mondial din 2002, când Senegalul, aflată la prima participare, a învins Franța, campioana în exercițiu, cu scorul de 1-0.
Unicul gol al partidei a fost marcat chiar de Diop.
Naționala Senegalului s-a calificat din grupă, după ce a mai obținut două remize cu Danemarca (1-1) și Uruguay (3-3). În meciul cu Uruguay, Diop a marcat două goluri. În optimi, naționala africană s-a impus în fața Suediei, scor 2-1, după un gol de aur.
Aventura extraordinară a Senegalului s-a încheiat în sferturi, când Turcia a câștigat partida, scor 1-0, grație unui gol de aur.

A murit Papa Bouba Diop, la vârsta de 42 de ani

De-a lungul carierei, Diop a mai evoluat la echipe precum Fulham, Portsmouth, AEK Atena, West Ham și Birmingham. Datorită fizicului său impresionant și a înălțimii de 1,94 metri, Diop a primit porecla "Dulapul" în perioada petrecută în Premier League.
Per total, senegalezul a bifat 129 de apariții în campionatul Angliei, reușind să înscrie și 8 goluri. Cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Fulham. Diop a cucerit 3 trofee în timpul carierei: titlul în Elveția, Cupa Greciei și, cel mai important, Cupa Angliei, alături de Portsmouth, în 2008.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
IERI LA 04:52
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
17/05/2022 LA 08:22