articol de Romeo Ene
''Cred că acum s-a format o echipă mult mai competitivă decât cea de acum 2 sau 3 ani, atunci când Jose Mourinho era antrenor şi a terminat pe locul 2. De fapt, simt că este o atmosferă mai bună în cadrul echipei.'', a declarat Neville, potrivit Sky Sports.
LUPTA LA TITLU, APROAPE ÎNCHEIATĂ
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
După remiza albă cu Chelsea, United se află la 12 puncte de liderul City, care are un parcurs senzaţional, 20 de victorii consecutive, în toate competiţiile. Astfel, trupa lui Solskjaer are o diferenţă mare de puncte de recuperat.
Remiza de pe Stamford Bridge a prelungit seria lui United de meciuri neînvinse pe terenuri străine. Sunt 20 de partide la rând în care United nu a pierdut, în deplasare, în Premier League, mai exact din 17 februarie, anul trecut. Este cea mai lungă serie din istoria ''diavolilor roşii''.
''FORMA LOR ÎN DEPLASARE ESTE REMARCABILĂ''
În cadrul podcast-ului găzduit de el, Gary Neville a vorbit despre evoluţia lui United din acest sezon şi crede că echipa lui Solskjaer are o echipă mai bună faţă de ultimii ani.
''În ultimul an, Manchester United a reuşit o serie de rezultate foarte bune, numărul de puncte adunat de ei a fost mare.''
''Forma lor în deplasare este remarcabilă şi asta necesită o oarecare rezistenţă, pentru a avea 20 de jocuri la rând fără înfrângere, ai nevoie de calitate.''
''Mă gândesc la perioada în care evoluam pentru Manchester United, dacă mergeam pe Stamford Bridge şi reuşeam un egal, fără să primim gol. Am pierdut multe meciuri împotriva lui Chelsea pe Old Trafford, nu mai zic pe Stamford Bridge. Am avut un record foarte slab împotriva lor. Întotdeauna vrei să câştigi un joc, dar acest lucru este greu de obţinut.'', a comentat Neville, în cadrul podcast-ului său.
''MERITĂ FELICITĂRI PENTRU PARCURSUL LOR''
''Aşadar, jucătorii lui United care s-au întors cu autocarul aseară, pot spune că au contribuit la seria de 20 de meciuri consecutive fără înfrângere, în deplasare. Merită felicitări pentru parcursul lor. Întotdeauna vor exista critici din partea suporterilor, care îşi doresc mereu victoria şi o să conteste orice rezultat în afara de victorie, pe bună dreptate. United ar trebui să se străduiască mereu să câştige fiecare meci.''
''Dar, pentru a avea o serie de 20 de partide la rând fără înfrângere, în deplasare, trebuie să remarcăm această performanţă pentru că este foarte dificil să reuşeşti asta. Joacă foarte bine pe teren străin, fazele fixe sunt un punct forte, se găsesc bine pe teren.'', a adăugat fostul fundaş al lui United.
''De aceea, cred că această echipă a lui United din prezent este mult mai competitivă faţă de echipa de acum 2 sau 3 ani, pe vremea când Mourinho era manager. Cred că este o atmosferă mai bună în cadrul echipei. Sunt de părere că au şanse mai mari să câştige Premier League în următorii 2 sau 3 ani, faţă de perioada în care era Jose antrenor.''
UNITED, MAI APROAPE DE CHELSEA DECÂT DE TITLU
Într-un sezon în care United părea că se va lupta la câştigarea campionatului până la final, diferenţa faţă de City a ajuns la 12 puncte, iar titlul pare foarte departe, în acest moment. Chelsea este la 6 puncte de United, iar lupta pentru locurile de Champions League este extrem de strânsă.
Chelsea a câştigat ultimul titlu în sezonul 2016-2017, atunci când Antonio Conte era antrenor pe Stamford Bridge, în timp ce United nu a mai triumfat în campionat din sezonul 2012-2013.
După ce a cheluit peste 200 de milioane de lire sterline pe jucători, în vară, Chelsea nu are un sezon extraordinar şi se află pe locul 5, la un punct de primul loc care duce în Liga Campionilor în sezonul viitor. Echipa lui Tuchel se afla pe locul 9 luna trecută, înainte de venirea germanului, însă de când a venit noul antrenor, Chelsea este neînvinsă şi a urcat pe locul 5.

''SUNT NIŞTE TALENTE REMARCABILE''

''Cred că United are un joc mai solid, Chelsea are de lucrat la capitolul apărare, au maturitate în atac, jucători precum Havertz, Werner, Pulisic, Ziyech sunt nişte talente remarcabile, dar trebuie să contribuie la jocul colectiv al echipei.''
''Nu cred că Chelsea are nevoie de multe întăriri pentru a reveni în top, depinde de ce se întâmplă în vară, dacă Tuchel va reuşi să scoată maximum din valoarea acestor jucători, dacă vor mai fi aduşi jucători. Pentru United, o clasare pe poziţia a doua în acest sezon ar fi un progres uriaş faţă de sezonul trecut.''
''Dacă Chelsea va termina în primele 4 sub comanda lui Tuchel, atunci ar fi un lucru foarte bun pentru ei. Ulterior, ar trebui să încerce şi să câştige un trofeu.'', a încheiat Neville.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52