În 2004, Rafa Benitez a fost numit la cârma lui Liverpool, dar șansele pentru un nou titlu în Premier League erau reduse. Arsenal câștigase titlul în stagiunea 2003-2004 cu un avans de 30 de puncte față de "cormorani", care nu se puteau ridica nici la nivelul lui United sau a noii forțe care apărea, Chelsea.
Mourinho, care câștigase Cupa UEFA și Champions League cu Porto, fusese adus de Abramovich, care a dat "liber" la transferuri, creându-i "Specialului" un lot de 5 stele. Cel mai scump jucător transferat vreodată de Chelsea la momentul respectiv era Drogba, pentru care Marseille a primit 38,5 milioane de euro.
Dar rusul din fruntea grupării de pe Stamford Bridge și Mourinho visau la un mijloc format din Lampard și Gerrard și pentru asta au făcut o ofertă impresionantă pentru căpitanul lui Liverpool: 37,4 milioane de lire (42 de milioane de euro).
Premier League
Pe cine vor alege șeicii de la Newcastle în locul lui Bruce? Lista impresionantă a candidaților
12/10/2021 LA 05:57

Gerrard și întâlnirea cu Rafa Benitez, decisivă

Într-un interviu dat lui Gary Neville, fostul fundaș dreapta de la Manchester United, Stevie G a recunoscut interesul lui Chelsea și a dezvăluit că a fost tentat de o mutare, dându-și seama că va avea o șansă în plus să câștige trofee. În cele din urmă, dragostea pentru Liverpool a contat mai mult, iar Gerrard a semnat un nou contract, pe încă 4 ani cu gruparea de pe Anfield.
"Adevărul e că nu știam ce se va întâmpla la Liverpool odată cu venirea lui Rafa. Benitez a venit la mine și mi-a zis: "Știu că agentul tău negociază cu Real Madrid și Chelsea". Am simțit în acel moment că acest om va reconstrui Liverpool, că avem viitor cu el. Chelsea a făcut o ofertă oficială de 37,5 milioane de lire. Era enorm la acea vreme, chiar dacă acum pare o sumă ridicolă, la ce prețuri se vehiculează. Mourinho era un motiv important pentru care mă gândeam la această variantă. Partea analitică, matură îmi spunea că e logic să plec, dar am ales cu inima. Nu am niciun regret că am rămas, așa trebuia să fie, să stau la clubul pe care îl iubesc", a spus Gerrard în interviul luat de Gary Neville.
Chelsea terminase pe locul secund în 2003-2004, iar în stagiunea 2004-2005 a luat titlul. Chiar și așa, Gerrard nu are motive să regrete transferul ratat nici dacă ne raportăm la criteriul performanței. Pentru că în 2005, la Istanbul, Stevie G a dat semnalului uneia dintre cele mai celebre reveniri din istoria fotbalului. Condusă cu 3-0 de Milan la pauză, în finala Ligii Campionilor, "cormoranii" au revenit incredibil, impunându-se în cele din urmă la penaltyuri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Scottish Premiership
Ce sfat a primit Hagi după vestea că Mourinho îl vrea la Roma: "Gerrard nu va dori să-l piardă"
02/10/2021 LA 16:31
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29