În 2004, Rafa Benitez a fost numit la cârma lui Liverpool, dar șansele pentru un nou titlu în Premier League erau reduse. Arsenal câștigase titlul în stagiunea 2003-2004 cu un avans de 30 de puncte față de "cormorani", care nu se puteau ridica nici la nivelul lui United sau a noii forțe care apărea, Chelsea.
Mourinho, care câștigase Cupa UEFA și Champions League cu Porto, fusese adus de Abramovich, care a dat "liber" la transferuri, creându-i "Specialului" un lot de 5 stele. Cel mai scump jucător transferat vreodată de Chelsea la momentul respectiv era Drogba, pentru care Marseille a primit 38,5 milioane de euro.
Dar rusul din fruntea grupării de pe Stamford Bridge și Mourinho visau la un mijloc format din Lampard și Gerrard și pentru asta au făcut o ofertă impresionantă pentru căpitanul lui Liverpool: 37,4 milioane de lire (42 de milioane de euro).
Premier League
Manchester City, doar o remiză pe terenul lui Aston Villa! "Cetățenii" rămân pe 2 în Premier League
03/09/2022 LA 18:35

Gerrard și întâlnirea cu Rafa Benitez, decisivă

Într-un interviu dat lui Gary Neville, fostul fundaș dreapta de la Manchester United, Stevie G a recunoscut interesul lui Chelsea și a dezvăluit că a fost tentat de o mutare, dându-și seama că va avea o șansă în plus să câștige trofee. În cele din urmă, dragostea pentru Liverpool a contat mai mult, iar Gerrard a semnat un nou contract, pe încă 4 ani cu gruparea de pe Anfield.
"Adevărul e că nu știam ce se va întâmpla la Liverpool odată cu venirea lui Rafa. Benitez a venit la mine și mi-a zis: "Știu că agentul tău negociază cu Real Madrid și Chelsea". Am simțit în acel moment că acest om va reconstrui Liverpool, că avem viitor cu el. Chelsea a făcut o ofertă oficială de 37,5 milioane de lire. Era enorm la acea vreme, chiar dacă acum pare o sumă ridicolă, la ce prețuri se vehiculează. Mourinho era un motiv important pentru care mă gândeam la această variantă. Partea analitică, matură îmi spunea că e logic să plec, dar am ales cu inima. Nu am niciun regret că am rămas, așa trebuia să fie, să stau la clubul pe care îl iubesc", a spus Gerrard în interviul luat de Gary Neville.
Chelsea terminase pe locul secund în 2003-2004, iar în stagiunea 2004-2005 a luat titlul. Chiar și așa, Gerrard nu are motive să regrete transferul ratat nici dacă ne raportăm la criteriul performanței. Pentru că în 2005, la Istanbul, Stevie G a dat semnalului uneia dintre cele mai celebre reveniri din istoria fotbalului. Condusă cu 3-0 de Milan la pauză, în finala Ligii Campionilor, "cormoranii" au revenit incredibil, impunându-se în cele din urmă la penaltyuri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Haaland, un nou hattrick! Arsenal, lider neînvins în Premier League. Liverpool, succes în prelungiri
31/08/2022 LA 20:53
Premier League
Ghinion teribil pentru Gerrard! A plătit 30 de milioane pentru un jucător care va rata tot sezonul
15/08/2022 LA 15:22