Steven Gerrard este poate cel mai important jucător din istoria lui Liverpool, însă fostul căpitan al ”cormoranilor” nu a reușit să-și treacă în palmares niciun titlu de campion cu echipa sa de suflet. A fost foarte aproape în 2014, dar o înfrângere acasă contra lui Chelsea a năruit speranțele echipei antrenate pe atunci de Kenny Dalglish. Din păcate pentru el, chiar Gerrard a comis o gafă uriașă la primul gol al londonezilor în acea partidă pierdută în final cu 2-0.
https://i.eurosport.com/2020/01/09/2749616.jpg
La 6 ani distanță de la acel eșec, Liverpool va primi trofeul pentru câștigarea Premier League chiar la finalul unui meci cu Chelsea.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
”În primul și în primul rând acest titlu îngroapă trista amintire a sezonulu 2013-2014, iar asta este o mare ușurare”, a declarat Gerrard.
”Câștigarea campionatului a fost ceva fantastic pentru toată lumea legată de acest club. Pentru mine, emoțiile au fost amestecate în multe feluri, eu fiind fan și fost jucător al acestei echipe și dar având și foarte mulți membri din familie fani ai lui Liverpool”, a continuat legendarul jucător.

Alisson și Van Dijk au schimbat fața lui Liverpool

Gerrard a continuat și a spus că în opinia sa trasferurile a doi jucători au contribuit decisiv la trasformarea lui Liverpool de la pretendentă la trofeu la câștigătoarea lui: ”Cred că Liverpool a fost o echipă bună și o echipă interesantă și înainte de venirea lui Van Dijk și a portarului (Alisson), dar venirea lor a transformat echipa într-una de clasă mondială”.
https://i.eurosport.com/equinoxe/2015/05/06/1484425.jpg
Vorbind despre perioada în care a evoluat pentru Liverpool, Stevie G a menționat că Suarez a fost jucătorul care l-a impresionat cel mai mult: ”Mulți atacanți noi care veneau la echipă aveau un respect deosebit pentru jucători ca Jamie Carragher sau alți fundași importanți din club, dar el (Luis Suarez) nu avea respect pentru nimeni, în sensul bun al cuvântului”.
”Suarez ar fi fost în stare să calce în picioare orice jucător la antrenamente. Aveai impresia că ar putea urca pe perete fundașii în orice moment. Am știut după doar câteva zile că va fi un jucător de top pentru Liverpool”, a încheiat actualul antrenor al scoțienilor de la Glasgow Rangers.
Atât meciul dintre Liverpool și Chelsea din această seară, cât și decernarea trofeului pentru câștigarea Premier League pentru Klopp&Co va fi trasmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique și-a ales favorita la Campionatul Mondial, dacă Spania nu se impune
19/11/2022 LA 11:29
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27