Conform regulilor din Premier League, jucătorii trebuie să aibă cel puțin 5 meciuri în teren din cele 38 ale actualului sezon pentru a pleca acasă cu o medalie. Harvey Elliott, Neco Williams și Curtis Jones reprezintă viitorul lui Liverpool, însă Klopp a refuzat să îi bage mai mult pe final de sezon, pentru a avea acces la medalii, din respect pentru adversari și competiție. Cu toate acestea, tehnicianul german promisese că tinerii vor primi distincțiile mult râvnite și s-a ținut de cuvânt.
"Regulile ar trebui schimbate și normal este dacă joci un meci să primești medalia de campion. Nu știu cine a avut această idee, dar nu cred că a gândit corect. Oamenii aceștia nu înțeleg cât de importantă este echipa pentru a reuși să câștigi campionatul. Sunt jucători care fac 5 milioane de antrenamente pe sezon ți dacă nu sunt la nivelul cel mai ridicat, echipa nu poate să emite pretenții de titlu. Dacă va fi nevoie, le dau medalia mea!", spunea Klopp acum aproape 3 săptămâni.
După confruntarea cu Chelsea, Liverpool a fost oficial încoronată campioană, iar Klopp și cei din staff-ul său au renunțat la medalii, pentru ca acestea să ajungă la tinerii din lot care nu s-au încadrat în "regulamentul" Premier League. După confruntare, Harvey Elliott a urcat pe o rețea de socializare imagini cu "aurul" primit pentru titlu, alături de un mesaj emoționant.
Premier League
Klopp, despre venirea lui Rangnick la United: "Din nefericire, vine în Premier League"
ACUM 10 ORE
Nu există cuvinte care să exprime ce înseamnă asta pentru mine. Un vis fantastic devenit realitate | Harvey Elliott
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854788.png
Harvey Elliott, Neco Williams și Curtis Jones, alături de trofeul și medaliile de campioni
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854789.jpg

Harvey Elliott, puștiul lui Liverpool, discurs impresionant

Interesant e că Harvey Elliott a vorbit în urmă cu o săptămână despre nedreptatea care urmează să i se facă. Cu toate că își dorea cu siguranță să primească o medalie de campion, tânărul jucător a avut un discurs extrem de matur, echilibrat, caracteristic pentru un mare campion. În cele din urmă, fotbalistul de 17 ani s-a ales cu o medalie, grație gestului superb făcut de Klopp.
"Nu este despre mine, ci despre echipă. Sunt fericit până la cer și înapoi că băieții au cucerit titlul, o meritau cu prisosință. Eu voi celebra ca un suporter, nu e nicio problemă", a scris Elliott pe twitter săptămâna trecută.
Harvey Elliott reprezintă fără doar și poate viitorul lui Liverpool. Pe vremea când evolua pentru Fulham, el a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premeir League, fiind introdus pe teren la vârsta de 16 ani și o lună. Ulterior, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria lui Liverpool care începe ca titular o partidă (16 ani și 174 de zile). El e al doilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool, doar Jerome Sinclair jucând la o vârstă mai fragedă pentru "cormorani".
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Rangnick, făcut praf: "Nu îi pasă câtuși de puțin de fotbal, e un trădător și un mercenar"
ACUM 13 ORE
Premier League
Primul transfer făcut de Rangnick la United! "Diavolii" plătesc 70 de milioane de euro, în iarnă
ACUM 15 ORE