Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Golgheter all-time în Champions League, caut echipă

Cristian Mihală

Publicat 09/05/2022 la 10:50 GMT+3

Cristiano Ronaldo nu va rămâne aproape sigur la Manchester United în sezonul viitor, după ce echipa a ratat calificarea în Champions League. Problema pentru CR7 e că nu are nicio ofertă pe placul său, în acest moment.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

United are un sezon de coșmar și, cu toate că fanii își pun speranțele că Ten Hag poate reda strălucirea unui club care a dominat Anglia și Europa în era "Ferguson", șansele să ajungă la nivelul lui City și Liverpool sunt minime. Cel puțin pe termen scurt și mediu.
Potrivit Daily Mail fotbaliștii vor suferi reduceri de salariu cu până la 25% pentru că nu sunt în Liga Campionilor. Printre ei, și Cristiano Ronaldo care își va vedea salariul redus de la 385.000 de lire pe săptămână la "doar" 288.000.
Evident, acest factor poate să nu fie decisiv pentru lusitan, în schimb e greu de crezut că Ronaldo, golgheter all-time în Champions League, va accepta să își termine cariera la un club care nu evoluează în cea mai importantă competiție-inter cluburi din lume. CR7 vrea să își extindă cât mai mult avansul de goluri față de Messi și de Mbappe, jucător care e de așteptat să aibă o șansă reală să îl concureze, în următorul deceniu, pe portughez în clasamentul all-time al golgheterilor UCL.
"Nu știu unde va merge Cristiano Ronaldo. Se va întoarce în Italia sau Spania? Habar n-am, dar nu cred că va rămâne la United. Nu văd niciun motiv pentru care să vrea să rămână", a spus Dion Dublin, fostul atacant al "diavolilor" pentru Daily Mail.
CITEȘTE ȘI:

Nicio ofertă clară pentru Ronaldo

Din câte se pare, nici noul antrenor al lui United, Erik ten Hag, nu e convins de utilitatea lui Ronaldo. Evident, CR7 e cel mai bun jucător al "diavolilor", dar, ca și în cazul lui Guardiola, echipa e prioritară pentru tehnicianul batav. Rămânerea lui Ronaldo ar însemna că jocul trebuie să se învârtă în jurul starului portughez, lucru care contravine cu filosofia batavului.
Probabil că Ten Hag ar fi ceva mai flexibil dacă am vorbi de un Ronaldo în formă maximă, dar starul lui United va împlini 38 de ani în iarnă. Ca atare, chiar dacă e posibil să dea un randament bun și în sezonul viitor, e limpede că nu poate fi o variantă pe termen lung.
Potrivit presei engleze și spaniole, Ronaldo și-a mandatat deja impresarul să îi găsească un nou club din Europa, dar vârsta, salariul cerut și faptul că tot jocul ar trebui să fie organizat în jurul lui CR7 au făcut ca, până în prezent, să nu există vreo ofertă clară pentru atacant.
Visul lui CR7 e să revină la Real Madrid, însă Florentino Perez are un plan clar, aducerea lui Mbappe. Atacul albilor e bătut în cuie - Vinicius, Benzema, Mbappe - și, chiar dacă francezul lui PSG nu va ajunge pe Bernabeu, președintele blanco nu mai crede în Ronaldo și exclude o astfel de mutare.
O altă variantă ar fi, bineînțeles, PSG, mai ales dacă Mbappe pleacă la Real, dar e imposibil să îi vedem pe Messi și CR7 în aceeași formație. Orgoliile ar fi prea mari și echipa ar avea de suferit, iar arabii par să fie mai dispuși ca niciodată să prioritizeze rezultatele. Din punct de vedere al marketingului, o astfel de mutare ar fi excepțională, dar în termeni de performanță s-ar putea transforma într-un fiasco.
În consecință, deși e golgheterul all-time al Champions League și e văzut de mai toți specialiștii în top 5 jucători din istorie, Ronaldo are mari dificultăți să își găsească o echipă pentru stagiunea viitoare. Nu e exclus să asistăm la o surpriză enormă în privința destinației, scopul lui CR7 fiind unul singur: să joace în UCL și să marcheze cât mai multe goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo