Gareth Southgate a demarat deja căutările unui alt vârf pentru EURO 2020, după ce Harry Kane, căpitanul Albionului, a suferit o ruptură la coapsa stângă. Selecționerul de 49 de ani nu se va putea baza nici pe serviciile lui Jamie Vardy. Golgheretul la zi din Premier League și-a anunțat retragerea de la echipa națională în 2018 și nu se gândește la o revenire.
În această situație, Mason Greenwood, puștiul din atacul lui Manchester United, ar putea deveni o variantă excelentă pentru naționala Angliei. Jucătorul de 18 ani a înscris 9 goluri în cele 26 de apariții în tricoul "diavolilor roșii" și a devenit unul dintre jucătorii pe care Ole Gunnar Solskjaer se bazează din ce în ce mai des.
În ciuda evoluțiilor promițătoare ale lui Greenwood din acest sezon, tehnicianul norvegian a mărturisit că nu se gândește serios la o eventuală convocare a acestuia la prima reprezentativă a Angliei:
Premier League
United, favorită să-i obțină semnătura unui fotbalist U21 de top! Cum le-a luat fața rivalelor
IERI LA 05:49
"Cred că Mason va avea o carieră lungă, la cel mai înalt nivel. Pentru moment, să-l lăsăm să joace la club și să se obișnuiască cu nivelul fotbalului din Premier League. Apoi, vom avea destul timp să vorbim despre națională și Campionatele Europene. Abia a început să joace la tineret, deci haideți să nu grăbim lucrurile.", a spus Solskjaer.
https://i.eurosport.com/2020/01/14/2753032.jpg

Greenwood, cotat la 20 milioane de euro

Greenwood a bifat 4 apariții pentru Anglia U21, reușind să înscrie o singură dată. Potrivit transfermarkt.com, atacantul de 18 ani este cotat în prezent la 20 de milioane de euro. Tânărul englez este al treilea cel mai bun marcator al trupei de pe Old Trafford în actualul sezon de Premier League (4), după Rashford (14) și Martial (8).
Următorul meci al lui Manchester United va fi mâine (ora 21:45), în rejucarea din Cupa Angliei, împotriva lui Wolves. Primul meci dintre cele două echipe s-a încheiat 0-0, fără ca United să trimită vreun șut pe spațiul porții.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
"O ia personal și va arăta ce poate face!" Reacția lui Solskjaer despre criticile aduse lui Ronaldo
30/08/2021 LA 14:09
Fotbal
Ce variante are United pentru a-l înlocui pe Pogba! Una dintre țintele englezilor, OUT de pe piață
21/08/2021 LA 06:40