articol scris de Romeo Ene
Echipa lui Guardiola este implicată în 4 competiţii şi are şansa de a le câştiga pe toate. Chiar şi aşa, Guardiola vine cu o declaraţie surprinzătoare. El şi-a etichetat propria echipă drept ''cea mai slabă echipă pe care a antrenat-o până acum.''

CITY POATE CÂŞTIGA 4 TROFEE ÎN ACEST SEZON

Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52
Pep Guardiola susţine că actuala echipă a lui City încă nu poate fi considerată printre cele mai bune deoarece nu a câştigat nimic în acest sezon. Spaniolul susţine acest lucru în contextul în care City este implicată în lupta pentru 4 trofee. De altfel, City a câştigat cel puţin un trofeu în fiecare din ultimele 3 sezoane sub comanda lui Guardiola. Cupa Ligii este prima ocazie de a câştiga un trofeu intern.
City va juca în finală cu Tottenham pe 25 aprilie, pe Wembley, în timp ce campionatul este ca şi acontat de ''cetăţeni''. Guardiola este conştient de faptul că jucătorii vor fi judecaţi din exterior în funcţie de meciurile pe care le vor face.
''În acest moment, echipa este mai slabă decât toate celelalte, asta deoarece am câştigat foarte multe meciuri în acest sezon, însă până acum nu am câştigat niciun trofeu”, a declarat Guardiola, potrivit The Mirror.
''Suntem evaluaţi în funcţie de rezultatele obţinute, de succesul avut, pentru titlurile pe care le ridicăm, mai ales din exterior. În trecut City a câştigat multe trofee, iar noi trebuie să demonstrăm şi în prezent acest lucru.'', a adăugat Guardiola.
City are un avans de 14 puncte în Premier League faţă de locul 2, ocupat de Manchester United, şi visează la al 3-lea titlu în ultimele 4 sezoane. Campionatul trecut a fost adjudecat de Liverpool, care se află pe un modest loc 6 în acest moment, cu şanse mici de a prinde un loc de UEFA Champions League.
În această seară, City va juca returul optimilor UEFA Champions League împotriva lui 'Gladbach, după ce în tur englezii s-au impus cu 2-0. Meciul se va disputa la Budapesta din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de covid-19.
Fundaşul Oleksandr Zinchenko şi-a exprimat gândurile cu privire la posibilitatea ca City să câştige toate cele 4 competiţii în care este angrenată. Ar fi o premieră istorică pentru un club de fotbal din Anglia.
''Avem o echipă incredibilă, cei mai buni jucători din lume şi cu siguranţă, de ce nu?În vestiar văd numai ochi flămânzi, toată lumea este atât de înfometată de titluri şi asta ne dorim'', a declarat Zinchenko, potrivit The Mirror.
Guardiola nu a fost de acord cu ucraineanul, afirmând faptul că o eventuală câştigare a cvadruplei este o ''utopie''.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33