Manchester City a început greoi acest sezon și după 12 etape avea doar 20 de puncte în clasament, titlul fiind la acea vreme un obiectiv aproape imposibil. Jocul echipei scârțâia, iar rezultatele erau proporționale, astfel că "cetățenii" erau scoși din calcule de majoritatea specialiștilor.
Totuși, Guardiola a reușit să pună în funcțiune mașinăria de fotbal cu care a cucerit atâtea trofee și Manchester City a câștigat meci după meci, având momentan șanse de a câștiga toate competițiile din acest sezon. În opinia lui Guardiola, momentul declicului a fost remiza de pe teren propriu cu West Bromwich, echipă aflată în subsolul clasamentului.
"După egalul cu West Brom, mi-am spus mie și personalului meu că nu îmi place echipa, nu-mi place modul în care jucăm. Nu contau neapărat rezultatele, dar nu-mi recunoșteam echipa, nu jucam așa cum ar fi trebuit. Tot ce a fost nevoie a fost să ne întoarcem la principiile noastre de joc. Extremele să fie mai avansate, jucătorii din centru să urce mai mult, să paseze mai mult, să fie mai calmi. Le-am zis să se gândească mai mult la ceea ce trebuie făcut pe teren decât la rezultate.", a explicat Guardiola pentru BT Sport.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
https://i.eurosport.com/2021/03/02/3004372.jpg

Pep Guardiola: "Puterea noastră este atunci când avem mingea"

Guardiola a menționat că în debutul sezonului echipa s-a abătut de la anumite planuri de joc, iar când s-a revenit la vechiul stil lucrurile au reintrat în normal: "Alergam prea mult fără minge și nu știam ce să facem cu mingea când intram în posesie. Nu atacam cu 10 pase, o făceam cu 3 sau 4, ne grăbeam prea mult. Apoi am devenit mai calmi și asta ne-a ajutat. Puterea noastră este atunci când avem mingea".
Din acel moment evocat de Guardiola (egalul cu West Brom), Manchetser City a câștigat 15 meciuri consecutive în Premier League, având momentan un avans de 14 puncte față de Manchester United cu 11 etape rămase de disputat din acest sezon. Următorul meci al cetățenilor este chiar împotriva rivalei din oraș, iar o nouă victorie ar pune capăt oricăror aspirații la titlu din partea lui United.
În plus, Manchester City este calificată deja în finala Cupei Ligii Angliei și în sferturile Cupei Angliei. De asemenea, trupa lui Guardiola este cu un pas în sferturile Champions League după ce s-a impus cu 2-0 în fața Borussiei Monchengladbach în manșa tur din optimi.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

#ETalks Man City - Man United, cu Ion Alexandru, Lucian Sânmărtean, Emanuel Terzian și Mihai Crăciun

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47