Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a luat foarte personal ce a zis Mourinho după Real-City. Ironia care arată cât de frustrat e Pep

Cristian Mihală

Publicat 07/05/2022 la 17:35 GMT+3

Pep Guardiola e extrem de afectat de un nou eșec în Champions League, competiție pe care nu a mai câștigat-o de peste un deceniu, de pe vremea în care antrena Barcelona. Catalanul a ținut să îl înțepe pe Mourinho, marele său rival, probabil deranjat de declarația portughezului.

Jose Mourinho, left, and Pep Guardiola, right, lock horns again on Wednesday night

Credit imagine: PA Sport

Guardiola pare urmărit de un ghinion incredibil în Liga Campionilor. Mulți sunt de părere că, fără Messi în echipă, tehnicianul spaniol nu mai are cum să câștige cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, în timp ce alții susțin că ar fi vorba de un adevărat "blestem african", idee acreditată de impresarul lui Yaya Toure, Dimtry Seluk, ca urmare a atitudinii antrenorului față de fostul mare mijlocaș.
Cert e că, deși a fost în ultimii 10 ani la cârma lui Bayern și City, două dintre cele mai puternice formații de pe continent, Guardiola a mai reușit o singură finală de UCL. De fiecare dată când a fost aproape să se califice în finală, ceva neprevăzut s-a întâmplat, ceea ce l-a determinat pe Pep să concluzioneze amar "poate nu sunt suficient de bun să mai câștig Champions League".
La City, Guardiola a investit în transferuri peste 1 miliard de euro, astfel că eliminarea cu Real Madrid, după ce a condus cu 5-3 la general până în minutul 90 al manșei retur, a lăsat urme adânci în starea mentală a super-tehnicianului de 51 de ani.
În conferința de presă de dinaintea duelului cu Newcastle, din Premier League (duminică, 18:30, Eurosport 1), Pep a explicat că banii investiți nu sunt totul în perspectiva câștigării UCL, trimițând săgeți apoi către Mourinho, vechiul său rival.
"Mi-e foame de succese și înțeleg că oamenii de aici (n.r. de la City) sunt obsedați de Liga Campionilor. În ziua în care o să o câștigăm, toți o să spună că am câștigat pentru că am cheltuit foarte mulți bani. Cum acum mă critică pentru faptul că nu câștig Champions League, deși am investit foarte mult. Dar nu e vorba doar de bani, iar suporterii și mulți din fenomen nu înțeleg asta. Roma cheltuiește foarte mulți bani și nici măcar nu joacă în Liga Campionilor", a spus Pep.
CITEȘTE ȘI:

Declarația lui Mourinho care l-a deranjat pe Guardiola

Trimiterea la Roma lui Mourinho vine probabil în contextul în care "Specialul" s-a declarat extrem de fericit că fosta sa echipă, Real Madrid, a eliminat-o pe City, din semifinalele UCL.
"Real Madrid? Un club pe care mereu o să îl am în inimă! Marele Real, marele Carletto, ce meci a făcut cu City! Să vedem dacă putem câștiga finala", a spus Mourinho, după ce și-a dus echipa în finala Conference League.
Probabil Guardiola a luat ca un afront direct speechul lui Mourinho, deși cu siguranță acum nu a fost vorba de o bucurie pentru eșecul lui Pep, ci de un sentiment de fericire generat de faptul că fosta sa echipă, Real, a crezut până la final în șansele sale și a întors incredibil soarta dublei.
Între cei doi, de-a lungul timpului, au fost foarte multe replici acide, de aici probabil nevoia lui Guardiola să facă trimitere directă la echipa lui Mourinho, clasată doar pe 5 în Serie A și fără șanse să o depășească pe Juventus, pe acest final de campionat.
127 milioane de euro a cheltuit Mourinho pe transferuri în ultimul an la Roma, Tammy Abraham fiind cel mai scum jucător achiziționat (Chelsea a primit 40 de milioane de euro pentru atacantul său).
Premier League 7, 8 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo