Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola anunță că City nu va cumpăra niciun jucător în ianuarie, în ciuda problemelor din apărare

Vlad Dumitrescu

Actualizat 03/12/2019 la 11:55 GMT+2

Deși Manchester City a avut probleme serioase cu accidentările în acest tur de campionat, Pep Guardiola a negat că City ar avea vreo intenție să cumpere noi jucători în ianuarie.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Guardiola consideră că City va avea nevoie de fețe noi la vară după ce David Silva va pleca, însă a exclus posibilitatea unor transferuri în iarnă.
Kompany a părăsit echipa în vară, David Silva va pleca la sfârșitul sezonului iar Fernandinho are 35 de ani și ar putea părăsi și el clubul. City a avut probleme cu accidentările în acest tur de campionat. Atât John Stones cât și Aymeric Laporte s-au accidentat și au lăsat echipa spaniolului descoperită în centrul apărării.
”David a confirmat că va pleca. Fernandinho nu știe încă, dar este normal. Jucătorii de vârsta lui… trebuie înlocuiți. Trebuie să îl întrebați pe (directorul sportiv) Txiki Begiristain dacă va primi un nou contract. Cred că vom decide la finalul sezonului”, a declarat Guardiola.
Guardiola a negat că este nevoie de o reconstrucție a lotului: ”Trei jucători nu înseamnă că se reconstruiește echipa. O reconstrucție înseamnă șapte sau opt, ceea ce am făcut îl al doilea sezon când șapte jucători și-au terminat contractele pentru că 11 jucători aveau peste 30 de ani. Să cumperi doi, trei jucători nu înseamnă o reconstrucție, înseamnă doar mici schimbări”.
Manchester City se află pe locul trei, la 11 puncte de Liverpool, înainte de meciul cu Burnley de marți de la 22:15, transmis în direct pe Eurosport 1.
Pep Guardiola

Guardiola: Nu vreau niciun jucător în ianuarie

”Nu vreau niciun jucător în ianuarie. Dacă va fi o oportunitate incredibilă în ianuarie, pentru următorii cinci, șase ani, poate ne vom gândi. Dar în mod normal jucătorii la care ne gândim nu vor fi disponibili în ianuarie”, a afirmat spaniolul.
City a primit gol în ultimele șapte meciuri. ”Nu e destul de bine. Trebuie să ne îmbunătățim”, a afirmat Guardiola dar a negat că echipa îi simte lipsa lui Kompany.
”Grupul este extraordinar. Este incredibil. Au grijă de ei perfect și sunt uniți. Vincent a fost important atât ca persoană cât și ca jucător dar a decis să meargă în Belgia iar noi avem alți jucători incredibili”, a afirmat Guardiola.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo