Fosta campioană a Angliei a scăpat de suspendarea dictată de UEFA, după ce TAS a decis că De Bruyne&Co pot evolua în următoarele două ediții ale cupelor europene. Guardiola a avut în ultimele zile un discurs extrem de categoric, susținând că formația sa a fost pusă la zid fără vreun motiv.
Deși City investește enorm, acest lucru reprezintă o condiție esențială pentru performanță, iar cluburile mari din Europa procedează identic. Pep a dat-o exemplu în acest sens pe Manchester United, care în ultimii doi ani a avut forța financiară de a aduce pe Old Trafford doi fotbaliști pe care "cetățenii" i-au dorit enorm: Alexis Sanchez și, în special, Harry Maguire, cel mai scump fundaș din lume.
"Avem o grămadă de bani și vrem să ne consolidăm, dar ne-am dorit doi jucători și nu i-am putut transfera. Nu ni i-am putut permite pe Maguire și Alexis Sanchez. Nu am putut plăti cât a plătit Manchester United. Da, avem bani, dar și alții au. Sunt suficient de umil să recunosc că fără jucătorii mei sunt nimic. Sunt un antrenor bun, dar nu poți câștiga titluri dacă nu ai jucători buni. Iar jucătorii buni sunt scumpi. În ultimii ani am construit un club care să concureze la cel mai înalt nivel și pentru asta trebuie să investești. Putem cheltui cât doresc proprietarii noștri, respectând întotdeauna regulile Fair Play-ului Financiar", a spus Guardiola, citat de As.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

Guardiola, despre prelungirea contractului cu Manchester City

Guadiola mai are contract cu Manchester City până în vara anului viitor, iar șefii de pe Etihad vor să facă tot posibilul ca tehnicianul catalan să rămână la echipă în continuare.
Lucru firesc, în condițiile în care vorbim de unul dintre cei mai buni antrenori din lume, care a adus echipei 8 trofee în 4 ani. Totuși, Pep nu se gândește încă la un nou contract, concentrându-se pe acest final de sezon, unde "cetățenii" au de îndeplinit două obiective importante: cucerirea FA Cup, dar mai ales câștigarea Ligii Campionilor.
"Opinia mea nu s-a schimbat, poate acum pot rămâne aici mai mult, dar oamenii nu înțeleg cât de dificilă a fost această perioadă în care am fost arătați cu degetul. Sunt fericit, dar încă nu a venit momentul să vorbim despre prelungire. Situația mea este clară. Așa cum am spus acum o lună, aș fi rămas până la finalul contractului chiar dacă nu exista Liga Campionilor. Unii au spus că ar fi trebuit să fim retrogradați în Championship. Aș fi rămas și în condițiile acestea", a mai spus Pep.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50