"Sporturile de elită" vor continua ca și până acum în Anglia, fără spectatori, în ciuda noilor măsuri adoptate sâmbătă de premierul britanic, Boris Johnson. Acesta din urmă a declarat stare de urgență timp de o lună, din cauza creșterii accelerate a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Marea Britanie. Totuși, Premier League nu se va opri, așa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei.
Dacă fanii Premier League au primit cu multă bucurie această veste, există totuși și contestatari. Unul dintre ei este chiar Pep Guardiola. Tehnicianul celor de la Manchester City nu este de acord cu disputarea de partide în Premier League după ce se va instaura "lockdown-ul" în Anglia.

Pep Guardiola cere oprirea Premier League odată cu instaurarea carantinării

Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
ACUM 17 ORE
"Fotbalul nu face excepţie" a spus Guardiola. Acesta a mai adăugat "Virusul prezintă în continuare un pericol. Este chiar mai puternic. Cred că lumea fotbalului nu trebuie să facă excepţie. Dacă trebuie, jucăm, însă nu vrem să fim diferiţi faţă de restul societăţii", a spus Pep Guardiola.
Autorităţile au confirmat sâmbătă că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu Sars-Cov-2. Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie şi le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat și apt în continuare să gestioneze cazurile cu adevărat grave.
"Deplasările către locul de muncă vor fi autorizate. Acesta include şi sportul de elită care se va desfăşura fără spectatori", a scris pe Twitter, ministrul Culturii, Oliver Dowden, care este şi ministru al Sporturilor. Și alte sporturi vor continua în Marea Britanie. Autoritățile engleze vor să sprijine astfel o parte a economiei și să ofere un exemplu demn de urmat, promovând sportul de orice fel.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05
Premier League
Ten Hag a crezut că l-a întors pe De Jong din drumul spre City, dar a avut parte de un refuz subit
13/05/2022 LA 10:23