Pep Guardiola a spus despre Ruben Dias că este un "jucător incredibil" a cărui consistență și profesionalism vor reprezenta cheia succesului lui Manchester City pe termen lung. În ciuda faptului că s-a alăturat trupei de pe Etihad la finalul ferestrei de transferuri de vara trecută în schimbul a 68 de milioane de euro de la Benfica, Ruben Dias a adus un plus uriaș pe linia de fund a trupei lui Guardiola. Nivelul de joc al portughezului este comparat de jurnaliștii britanici cu cel al lui Vincent Kompany.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În doar câteva luni, în care a disputat 20 partide pentru Manchester City, Ruben Dias a câștigat admirația lui Pep Guardiola. Antrenorul spaniol nu a ezitat să-și laude elevul într-o conferință de presă susținută ieri. Ce este remarcabil este că Guardiola este convins că Ruben Dias va marca o eră la Manchester City în Premier League: "Când transferi un jucător nou, te gândești că poate ajuta echipa, însă nu poți ști niciodată cât de mult. Calitățile lui și abilitatea de a înțelege jocul sunt incredibile. Vrea mereu să învețe ceva nou și cu toții suntem surprinși de capacitatea lui fizică și mentală", a spus Guardiola.
Ligue 1
E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG
ACUM O ZI

Ruben Dias, jucătorul care l-a cucerit pe Pep Guardiola la Manchester City

Guardiola a declarat că este surprins de profesionalismul de care dă dovadă Ruben Dias la antrenamente: "În fiecare dimineață merge la sala de forță, își face un plan în fiecare zi, mănâncă doar ce trebuie. Nu ia pauză nicio clipă de la profesionalism. E un băiat care poate juca la fiecare 3 zile și care se poate recupera imediat fără să simtă vreun discomfort.
Să am la dispoziție un asemenea jucător la echipă arată cât de important este el pentru acest club. La cei 23 de ani ai lui vă pot garanta că am transferat un jucător incredibil, care va marca o eră la Mancester City, va ajuta echipa incredibil în următorii cinci, șase, șapte ani, ceva ce nu e ușor pentru niciun jucător", a mai spus Pep Guardiola.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/10/2968424.png
Liga
Primul antrenor care îi întoarce spatele Barcelonei: "E amuzant pentru voi, nu și pentru mine"
IERI LA 04:41
Liga
"Ce Barcelona e asta?". Koeman, AMR 3 zile! Spaniolii anunță că soarta olandezului e pecetluită
IERI LA 09:57