Arsenal a pierdut al cincilea meci la rând contra lui City, cea mai lungă serie de eșecuri contra unui adversar din 1985 până în prezent. Între septembrie 1983 și august 1985, "tunarii" pierduseră pe linie în fața lui United.
În 7 meciuri cu Arsenal, Pep are șase victorii și un egal. City a înscris de trei ori într-o repriză pe terenul lui Arsenal, lucru care se mai întâmplase o singură dată în istoria "tunarilor". În martie 2018, tot "cetățenii" reușeau să puncteze de trei ori pe Emirates.
Arsenal a tras un singur șut pe poartă, fiind al patrulea meci din istorie pe teren propriu când se întâmplă așa ceva, în Premier League.
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
IERI LA 06:05
Câteva date statistice interesante care vin să completeze tabloul disputei Arsenal - City 0-3. "Cetățenii" puteau să ajungă probabil chiar la un scor de tenis, dar în repriza secundă au redus turația motoarelor, parcă încurcați de umilința suferită de rivală. De altfel, la final, Guardiola nu s-a declarat nici pe departe mulțumit de jocul prestat de formația sa. Spusele tehnicianului iberic - care consideră că "cetățenii" au jucat mult mai bine cu United, partidă pierdută - vin să sublinieze și mai mult impotența lui Arsenal.
"Am obținut un rezultat incredibil, dar am jucat mai bine în meciul cu Manchester United decât în această seară. Știu că suntem judecați după rezultate, dar eu sunt în postura în care pot să judec și jocul echipei, nu doar scorul de pe tabelă. Am încercat să ținem de minge în această seară și să facem din Arsenal adversarul pe care ni-l doream. Cred că am reușit să îi facem să joace așa cum ne-am propus, nu le-am oferit spații de contra-atac", a spus Guardiola la final.

Foden, încântător în Arsenal - City 0-3

Phil Foden, despre care Pep a spus că este "cel mai talentat jucător pe care l-am antrenat", a fost pentru prima oară titular într-un meci de Premier League, în deplasare. Puștiul "cetățenilor" nu doar că nu a simțit presiunea, dar s-a comportat ca și cum evoluează de ani buni în mecanismul gândit de Guardiola.
Deși omul meciului a fost fără îndoială De Bruyne, cu o dublă și un assist, tânărul englez s-a remarcat și el, pasând decisiv la a doua reușită a mijlocașului belgian.
"Phil a jucat atât de bine, îi știm cu toții calitățile. A evoluat într-o poziție în care nu era foarte obișnuit, dar a fost incredibil. Să joci pe terenul unei echipe mari și să ai un asemenea ritm de joc, sunt foarte mulțumit de el", a mai spus Pep.

Arteta, liber să meargă la Arsenal

În ultimele săptămâni s-a vorbit intens despre faptul că Mikel Arteta, secundul lui Pep de la City, este curtat de Arsenal, care îl vede înlocuitorul perfect pentru Unai Emery.
Este clar pentru toți că Ljungberg nu va rămâne tehnician cu normă întreagă, astfel că Pep a fost întrebat încă o dată dacă s-ar supăra în cazul în care Arteta va merge pe Emirates, ca principal.
"Mikel mă ajută enorm, e o parte importantă din echipa mea tehnică. Dar dacă e să plece, asta este. E un om extrem de important din stafful meu, dar nu am de unde să știu ce va face. Este o chestiune personală, este decizia lui, nu vreau să îl influențez în vreun fel și să îi fac hotărârea inconfortabilă", a concluzionat Pep.
Trebuie spus, însă, că varianta Arteta nu mai este una de actualitate. Din câte se pare, secundul lui Guardiola a ales să rămână pe Etihad, conștient că are o șansă enormă să preia echipa odată ce contractul lui Pep va expira.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
IERI LA 18:01
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
26/01/2022 LA 06:40