Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, despre David Silva: "Numiți o stradă după el sau construiți-i statuie!"

Cristian Mihală

Actualizat 09/07/2020 la 08:36 GMT+3

Pep Guardiola a vorbit la superlativ despre David Silva, omul meciului City-Newcastle 5-0. Spaniolul va pleca în această vară de pe Etihad, după 10 ani petrecuți în tricoul "cetățenilor".

David Silva a făcut un meci mare contra lui Newcastle

Credit imagine: Getty Images

Ajuns la 34 de ani, David Silva a decis să plece de la City cât e încă la cel mai înalt nivel. Ca atare, nu și-a prelungit contractul scadent în această vară și nu se știe încă dacă mijlocașul spaniol va mai continua sau va alege să se retragă.
Judecând după ce arată în continuare pe teren, ibericul cu siguranță că mai are "benzină" pentru a evolua cel puțin 1-2 sezoane la un nivel ridicat. Contra lui Newcastle, scor 5-0 pentru City, micuțul mijlocaș a fost cel mai bun de pe teren, reușind un gol și două assisturi. La final, Pep Guardiola a vorbit la superlativ despre calitățile compatriotului său, dar și despre profesionalismul acestuia.
"Se va întoarce pentru un meci de retragere, în fața fanilor, pentru că e o legendă incredibilă a clubului. Ar putea numi o stradă cu numele lui, stadionul i-ar putea purta numele sau i-ar putea construi statuie. David este poate cel mai bun din lume pe spații mici, se mișcă incredibil între linii, nu am mai văzut pe nimeni ca el. S-a întors după această pauză într-o formă incredibilă, are un ritm fantastic. Dacă va decide să își continue cariera, o poate face oriunde, nu am niciun dubiu", a spus Guardiola după victoria cu 5-0 în fața lui Newcastle.
David Silva nu este un lider prin personalitatea sa din afara terenului, dar a devenit un adevărat model pentru cei tineri prin profesionalismul său.
"Jucătorii tineri au fantastic de mult de învățat de la David, e un adevărat model de urmat. Nu vorbește foarte mult, dar e un exemplu pentru toți pentru modul în care se pregătește, pentru determinarea lui. E un competitor uriaș, acceptă orice provocare", a mai spus Pep.

David Silva, mesaj de rămas bun pentru City

Chiar dacă până la finalul sezonului, David Silva va mai avea ocazia să joace în câteva meciuri pentru "cetățeni", ibericul a simțit că a făcut un meci mare contra lui Newcastle și a postat pe rețele de socializare un mesaj de rămas bun.
"O să îmi lipsească această echipă", a scris spaniolul pe twitter.
Sosit în 2010 pe Etihad, de la Valencia, David Silva a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui City în ultimul deceniu, alături de Kompany și Aguero. Mijlocașul a cucerit patru titluri de campion cu City, două Cupe ale Angliei și 5 Cupe ale Ligii. A bifat 305 meciuri în tricoul "cetățenilor", marcând de 58 de ori.
11 assisturi are Silva în acest sezon de Premier League. În 6 alte sezoane, spaniolul a trecut de bariera celor 10 pase decisive. Recordul l-a stabilit în stagiunea 2011-2012, când a reușit 17 assisturi.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo